Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van de Wouw wint brons op EK Baan

Vrijdag 21 juli 2017

Track - Hetty van de Wouw bezorgde de Nederlandse baanploeg een nieuwe medaille op het Europees Kampioenschap op de baan voor beloften en junioren (m/v) in het Portugese Anadia.

De Brabantse werd derde in het sprinttoernooi bij de beloften-vrouwen, nadat ze in de kwalificatie de tweede tijd had laten klokken. Eerder dit toernooi won Van de Wouw samen met Kyra Lamberink de Europese titel op de teamsprint in deze categorie.

Het was de enige medaille voor Nederland op deze dag, al waren de junior-vrouwen Steffie van de Peet er op de 500 meter en Amber van der Hulst er op het omnium dichtbij. Van de Wouw kon uiteindelijk leven met haar bronzen plak. "In de halve finale trad ik aan tegen een renster die in de kwalificatie net iets langzamer was, maar uiteindelijk wint ze het sprinttoernooi wel. Ik richt me nu op de 500 meter en de keirin. Een zwaar programma waar ik zelf voor heb gekozen. Ik hoop op nog meer succes, maar ik denk dat ik volgende week pas besef hoe tevreden ik mag zijn hoe het hier gaat als eerstejaars belofte-vrouw."

Foto: © Archieffoto Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl