Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten ook eindwinnares LaCourse

Zaterdag 22 juli 2017

Women - Annemiek van Vleuten zag haar zege in LaCourse niet in gevaar komen. De renster van Orica-Scott startte met de 43 tellen voorsprong op haar eerste opponente en met de andere op de Izoard opgebouwde tijdsverschillen.

Tegenstanders als Deignan, Guarnier en Longo Borghini kozen ervoor om op elkaar te wachten en dan gezamenlijk de kloof te overbruggen. Daardoor liepen ze een minuut extra schade op en kwam Van Vleuten met ruime voorsprong binnen bij de finish in Marseille.

De einduitslag was dezelfde als de uitslag na de beklimming van de Izoard. Lizzie Deignan van Boels-Dolmans werd tweede, Elisa Longo Borghini (Wiggle-High5) derde. Sabrina Stultiens werd elfde.

Van Vleuten slaat het EK in Herning over en mikt op de Boels Ladies Tour en vooral het WK in het najaar. "Ik heb ervan genoten in zoverre dat ging. Ik besloot me aan mijn tactiek te houden, maar ik werd wat nerveus toen ik zag dat ze samenwerkten naar achteren. Ik hoorde boven op de klim dat ik een ruime voorsprong had. Het was speciaal om op de Izoard te winnen, maar deze ambiance was ook geweldig." Toch heeft ze liever een andere opzet.

Foto: ASO / S. Meyssonnier



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl