Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Brons voor Lamberink, zilver voor Lavreysen

Zaterdag 22 juli 2017

Track - Ook de voorlaatste dag van het Europees Kampioenschap op de baan voor beloften en junioren (m/v) in Anadia (Portugal)  verliep succesvol voor de KNWU-baanploeg.

Vroeg op de dag veroverde Kyra Lamberink brons op het onderdeel 500 meter bij de beloften-vrouwen. De sprintster uit Bergentheim hoefde alleen de Duitse winnares Pauline Grabosch en de Russin Starikova voor te laten gaan op dit tijdsonderdeel. Later wist Harrie Lavreysen - die in de kwalificatie al had geïmponeerd met de snelste tijd - een zilveren medaille te veroveren op de sprint bij de beloften-mannen. Hij verloor in de eindstrijd van de Fransman Viger.

Voor Kyra Lamberink was het alweer haar tweede medaille tijdens deze Europese titelstrijd, twee dagen eerder won ze goud op de teamsprint met Hetty van de Wouw. "Ik ben tevreden met dit resultaat. Voor mijn gevoel heb ik er alles uit gehaald wat erin zat, ik eindig niet voor niets dichtbij mijn persoonlijke record. Ik ben iemand die heel hard moet openen om voor de prijzen mee te doen, ik moet het echt van mijn eerste ronde hebben namelijk. Dat lukte vandaag. Wat dat betreft is het een eerlijk onderdeel: je moet het beste uit jezelf halen en dan kijken welke klassering dat brengt."

Lavreysen was na afloop toch ook nog enigszins teleurgesteld. De nummer twee van het WK voor elite van eerder dit jaar kreeg ook op dit EK een zilveren medaille uitgereikt na afloop van het sprinttoernooi. "Ik heb een goede kwalificatierit gereden en veel sterke duels achter de rug, alleen had ik op goud gehoopt. Mijn eerste finalerit verloor ik met minimaal verschil, de tweede rit verloor ik met een ruimere marge. Dit EK was een belangrijk doel en voor mijn gevoel had er meer in gezeten. Maar het is niet anders."

 Ook coach Peter Schep had het gevoel dat er meer had ingezeten voor Lavreysen. “Harrie was goed genoeg voor goud, maar het werd zilver. Kyra reed een goede tijd op de 500 meter, dat was een nette bronzen medaille voor haar.”

 

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl