Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Brabant Beach Battle nieuw in Strandrace Topcompetitie

Dinsdag 01 augustus 2017

Offroad - De Brabant Beach Battle zal het komende strandraceseizoen 2017/’18 als nieuw strandevenement worden toegevoegd aan de strandraces langs de hele Noordzeekust. De BBB wordt de eerste wedstrijd meetellend voor de KNWU Strandrace Topcompetitie.

Tekst en foto: Dan Rolandus

De Brabant Beach Battle zal op zondag 22 oktober in diverse categorieën op het E3-strand in Eersel worden verreden. "Zonder eb en vloed zijn wij met een parkoers van circa vijf kilometer in staat om een aantrekkelijke strandrace voor alle categorieën vanaf 14 jaar te organiseren’’, laat Iwan van Zandbeek weten. "We kunnen de wielerliefhebbers de hele dag op de afgesloten locatie van het E3-strand gratis een aantrekkelijk programma aanbieden waarmee de kijkers vanaf het strandpaviljoen nagenoeg het hele parkoers kunnen overzien.’’

Enthousiasmeren

De medeorganisator van de Stichting Wielerevenementen Het Snelle Wiel spreekt enthousiast over het strandevenement in een nieuw jasje. "De Brabant Beach Battle wordt ondersteund door Ons Brabant Fietst. De strandraces in Nederland lokken zowel Belgische als Fransen naar het strand, dus willen wij ook de BBB internationaal op de kaart zetten. We willen ook de Brabantse wegrenners/sters, ook professionals enthousiasmeren om naar het E3-strand te komen en hen laten ervaren dat het niveau van de strandracer de laatste jaren naar een hoog niveau is gestegen. Zowel de mountainbikers als de wegrenners kunnen zich op het gevarieerd uitgezette parkoers, met weinig gras, uitleven op het Brabantse strand. Het parkoers van het E3-strand in Eersel is ook makkelijk te vinden, want het ligt langs de A67, de weg van Eindhoven naar Antwerpen.’’

Leiderstrui

Ronan van Zandbeek bij de mannen en Pauliena Rooijakkers bij de vrouwen zijn de kampioenen van Nederland. Het Brabantse mountainbike koppel uit het Team Invicta Watches behaalde in het voorbije strandseizoen respectievelijk 9 en 20 overwinningen. Ronan van Zandbeek nam dit jaar op Ameland de nationale titel over van Thijs Zonneveld en Pauliena Rooijakkers prolongeerde voor de vierde achtereenvolgende keer de titel. Bovendien zorgde Rooijakkers voor een primeur door in de allereerste editie van het EK Strandbike evenals Jasper Ockeloen bij de bikers in Scheveningen Europees kampioen te worden. "Het is gebleken dat de strandraces steeds meer aan populariteit hebben gewonnen en dat het niveau keer op keer hoger ligt’’, zo liet Ronan van Zandbeek na het laatste NK MTB destijds op Ameland weten. De Strandrace is een discipline, een aparte discipline net zoals de weg, de baan of op het veld.’’ De mountainbiker uit Schijndel was samen met zijn vader Iwan van Zandbeek en Henk van Roosmalen één van de initiatiefnemers die zich heeft hard gemaakt om ook een ‘binnenlandse strandrace’ in Noord-Brabant op de mountainbikekalender te krijgen. Nu het zover is willen ook de Brabantse strandraceliefhebbers meehelpen de opmars van de strandrace op het E3-strand in Eersel naar een hoger niveau tillen. De winnaar van de Brabant Beach Battle start in Hoek van Holland in de gele leiderstrui van de KNWU Strandrace Topcompetitie.

Parcours

Het parcours van de Brabant Beach Battle loopt langs de waterlijn van het E3-strand. Met een startstrook op het ruime parkeerterrein van het E3-strand rijden de renners en rensters naar het parcours. Door middel van een passage door een zeecontainer rijden de deelnemers het strand van het E3 op. Daarna ligt er een strook van ruim twee kilometer langs de waterlijn. Aan het einde van deze strook wordt nog een hindernis aangelegd. Daarna rijden de renners en rensters terug naar de finish, waar zij over een zeecontainer heen moeten voor het tweede deel van het parcours. Er zit ook een passage over de brug over het water van het E3-strand in. Met een lus langs de noordkant van het strand komen de deelnemers weer terug door de zeecontainer het strand op.

Programma

10.00 uur: 14-18 jarige (30 min +één ronde).

11.00 uur: Basisleden + Funklasse (60 min + één ronde).

12.15 uur: Pauze + prijsuitreiking Brabant Cycling Criterium Cup.

13.45 uur: Vrouwen Licentiehouders + Vrouwen basisleden (60 min + één ronde).

15.15 uur: KNWU Licentiehouders (75 min + één ronde).

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl