Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van de Achterhoek start met solide basis

Vrijdag 04 augustus 2017

Elite men - De Ronde van de Achterhoek keert terug als vrije wedstrijd op de kalender en wel op zondag 20 augustus. De basis van de wielerronde lijkt solide, omdat de acht Achterhoekse gemeenten in principe voor acht jaar steun hebben toegezegd.

Al deze gemeenten worden dan ook aangedaan in de grote aanlooplus door de regio. Vervolgens wacht de renners nog vijf plaatselijke omlopen van zeven kilometer rond Gendringen.

Het wielercomité in Gendringen kiest daarvoor na Dwars door Gendringen en aankomsten van Olympia's Tour voor een nieuwe koers. De finalelus is een deel van de strook die de renners al kennen uit de vorige Gendringse wedstrijden, maar dit keer wordt Duitsland gemeden. Onderweg zullen de renners enkele onverharde stroken voorgeschoteld krijgen. "Niet zoals in de Koga Slag om Norg, maar meer gravelstroken" zegt Arjan Ribbers namens de organisatie.

De finale van de wedstrijd is live te zien op Omroep Gelderland. 23 teams zegden al hun komst toe. Daaronder de Nederlandse continentale teams Destil-Jo Piels, Metec-TKH, SEG Racing, Delta Rotterdam, Baby-Dump en Monkey Town. Ook de clubteams Sensa-Kanjers voor Kanjers, NWVG, Eerens Stormvogels, Volharding Wilton, West-Frisia, Swabo, Westland WV, De IJsselstreek, De Kannibaal, De Jonge Renner, Volker Wessels-Merckx, WASP, De Adelaar-Apeldoorn en Eemland zijn present. Het deelnemersveld wordt compleet gemaakt door het Vlasman Cycling Team en de Duitse teams Nord West Cycling en de Duitse beloftenbaanselectie.

Foto: © Sportfoto Ook de regionale renners van Kanjers voor Kanjers ontbreken niet in de Achterhoek



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl