Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nibali wint sprint favorieten, landgenoten op achterstand

Maandag 21 augustus 2017

Elite men - Vincenzo Nibali heeft de derde etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De renner van Bahrain-Merida won de sprint van een groep favorieten die in Andorra voor de dagwinst sprintte.

Chris Froome nam de leiding in het klassement. 

De Nederlandse renners konden niet met de besten mee vandaag. Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk eindigden op 1.14. De laatste hoopt dat hij later in de Vuelta beter kan volgen. Na afloop van de etappe werd duidelijk dat Kruijswijk niet topfit aan de rit was begonnen. Hij kampt met een verkoudheid. “Die kwam vlak voor het begin van de Vuelta al opzetten. Ik hoopte dat het zaterdag voorbij zou zijn”, zegt hij. “Dat het in mijn hoofd helemaal vastzit, helpt niet in zo’n etappe als vandaag. Ik voelde wel aankomen dat ik niet met de topfavorieten over de streep zou komen vandaag. Ik ben uiteindelijk zo hard mogelijk omhoog gereden, samen met Wilco Kelderman.” 

Om te zeggen dat de klassementsaspiraties nu om zeep zijn, gaat Kruijswijk te ver. “Deze verkoudheid moet eruit waaien. Dan gaat de vorm weer terugkeren. Het is nu vervelend, maar etappes als vandaag bewijzen dat er veel mogelijk is in deze Vuelta. Ik blijf het proberen.”

Foto: © Unipublic



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl