Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Carabin en Von Berswordt winnen in Zoetermeer

Maandag 28 augustus 2017

Offroad - Sébastien Carabin bij de elite/beloften en Sophie von Berswordt-Wallrabe bij de elite/belofte-vrouwen hebben op het Buytenpark in Zoetermeer de mountainbikecross om de Ssang Young Benelux Cup op hun naam geschreven.

Hoewel nationale toppers als een Matthieu van der Poel, Hans Becking, Thijs van Amerongen, Twan van den Brand en een Robbert de Nijs bij de elitemannen en topper Anne Terpstra bij de elitevrouwen ontbraken, viel er rondom de bult van het SnowWorld park onder ideale weersomstandigheden voldoende te beleven. De 28-jarige Sébastien Carabin uit het Belgische Verviers was in het sterke veld van deelnemers de sterkste. De biker van Team Merida Wallonie, die onlangs in Houffalize een tweede plaats bemachtigde, liet achtereenvolgens Nick van Pol uit het Belgische Paal en de verrassend sterk rijdende Erik Groen (De Adelaar) uit Apeldoorn achter zich. Frank Beemer (Noord-Veluwe) uit Garderen finishte als vierde. De Brabander Jeroen Boelen (De Jonge Renner), Sam de Nijs (WV Noord-Holland) en Max van Hoorne (Cycloteam.nl) uit Noordeloos legden in het internationale veld beslag op de achtste, negende plaats en tiende plaats.

Sophie von Berswordt-Wallrabe zegevierde op het Buytenpark SnowWorld in Zoetermeer bij de elitevrouwen. De 21-jarige Maastrichtse, die uitkomt voor het VV Giant dt Benelux Team, liet achtereenvolgens de Texelse Denise Betsema (Cyclingteam Texel), die zegevierde in de NL-Cup wedstrijden in Heeswijk en op de Wollebrand in Honselersdijk, en Maaike de Heij (De Adelaar) uit Heteren achter zich. Sophie von Berswordt-Wallrabe was al eerder succesvol, want zij won voor de Benelux Cup in Kluisbergen en voor de NL Cup de MTB Challenge Schouwen-Duiveland in Haamstede. Maar ook de vierde plaats op het NK Mountainbike in Landgraaf en de tweede stek in het Duitse Solingen zijn topklasseringen.

Mick van Dijke (Theo Middelkamp) uit Colijnsplaat behaalde bij de junioren zijn vierde nationale overwinning door achtereenvolgens Marten Haitjema (Alcmaria Victrix) uit Krommenie en Siert Minkema (Alcmaria Victrix) uit het Noord-Hollandse Groet achter zich te laten. Hannah Boven (Dirty Hill ATB) uit Capelle aan den IJssel was op het technische parkoers de sterkste bij de junior-vrouwen. Milan Ziemerink uit Glane zegevierde bij de nieuwelingen. Lukas Malesewski finishte als tweede en Niek Hoornsman uit Wieringerwerf passeerde de streep als derde. Puck Pieterse uit Amersfoort snelde bij de nieuweling-meisjes naar haar vijftiende nationale overwinning. De bikester van WV Eemland bleef veelvuldig nationaal mountainbikekampioene in diverse categorieën en nationaal streetracekampioen 2016, Larissa Hartog (Merida Bassa Biking Team) uit De Lier en Dieke Wilgen uit Arkel voor. "Hoewel de wereldtoppers elders verplichtingen hadden, was er een fantastisch veld om er een mooie wedstrijd van te maken. Het uitzonderlijk mooie weer bracht talrijke toeschouwers naar het park. Deze zagen over twee dagen veel spektakel op het technische op- en af parkoers" aldus sprak woordvoerder Joris Gerardu zijn tevredenheid uit over het tweedaagse topevenement in Zoetermeer.

Tekst: Dan Rolandus; Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl