Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten wint ook derde rit Boels Ladies Tour (+video)

Donderdag 31 augustus 2017

Women - De derde etappe van de Boels Ladies Tour is gewonnen door Annemiek van Vleuten. De renster van Orica-Scott hield Ellen van Dijk vier seconden achter zich in de 16,9 kilometer lange tijdrit door Roosendaal.

Linda Villumsen werd derde, Anna van der Breggen vierde.

Daarmee is Van Vleuten steviger leidster in de Boels Ladies Tour. Alleen Ellen van Dijk staat - op negen seconden - in de buurt. Lisa Brennauer is al derde op veertig tellen. Van der Breggen volgt als vierde op 47 tellen. 

Van Vleuten was dolgelukkig met haar zege. "Ik had naar deze dag uitgekeken. Was er niet nerveus voor, maar wilde heel graag testen hoe ik ervoor sta. Het ging vandaag om mijn tijdrit, niet over wat de concurrenten deden. Maar natuurlijk is het heel mooi dat het me lukt om hier te winnen in een lange tijdrit én de leiding steviger in handen te krijgen in deze ronde. Ik weet nu al dat ik met een goed gevoel en vol vertrouwen richting het WK ga. De komende dagen ga ik er echter alles aan doen om deze trui te behouden. Er wachten nog pittige etappes, maar de vorm is goed, ik ga ervoor strijden."

Ellen van Dijk eindigde - net als in Wageningen - als tweede in de tijdrit. Ze kampte na afloop dan ook met gemengde gevoelens. "Ik heb een sterke tijdrit gereden waar ik heel blij mee ben. Maar er was opnieuw iemand sterker met Annemiek van Vleuten. Het is duidelijk dat zij ook op het WK Tijdrijden een renster is om rekening mee te houden. Maar ik zit niet in zak en as hoor. Het gaat om vier tellen. Als ik daar nog net iets beter ben, kan ik die kloof overbruggen." Van Dijk is ook in het klassement een concurrente om rekening mee te houden voor Van Vleuten. "Het zal zeker niet gemakkelijk worden in Limburg, maar ik sta er goed voor en die prima uitvalsbasis wil ik graag benutten."

Het was Linda Villumsen die een tijd neerzette waarop Brennauer en Van der Breggen uiteindelijk hun tanden stuk beten. Van Dijk dook daar als eerste ruim onder, maar moest opnieuw toezien hoe Van Vleuten haar uit de denkbeeldige hot seat reed.

Foto:  Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl