Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels Ladies Tour: Van der Breggen wint in Vaals

Zaterdag 02 september 2017

Women - Anna van der Breggen heeft de vijfde etappe van de Boels Ladies Tour gewonnen. De olympisch kampioene reed in de finale weg met klassementsleidster Annemiek van Vleuten en toonde zich de snelste in de sprint.

van Vleuten verstevigt daarmee haar leidende positie. "We hebben elkaar gevonden in de finale. De eerste keer dat ik aanzette en Anna mee kreeg, wilde ze niet doorzetten. Maar toen we daarna op de Camerig weer los kwamen, vonden we een gezamenlijk belang. Anna doet ook een goede zaak in het klassement en boekt een ritzege. Voor mij was dit natuurlijk ook ideaal, omdat ik een flink aantal concurrentes achter me kon laten. De benen zijn goed, ik heb mezelf een flink aantal keren getest vandaag en die test pakte goed uit."

De twee reden twintig kilometer van het einde weg, nadat het peloton lang bijeen bleef, vervolgens langzaam uitdunde en de eerste aanvallers weinig ruimte kregen. Een groep van drie luidde de finale in met Alexis Ryan (Canyon-Sram), Romy Kasper (Ale Cipollini) en Nederlands kampioene Chantal Blaak. Steeds meer favorieten sloten aan, waarna de twee Nederlandse vrouwen het sterkst bleken.

Anna van der Breggen was uiteraard in haar nopjes met de zege. "Het was duidelijk dat Annemiek en ik in de heuvels het sterkst waren vandaag. De eerste keer twijfelde ik of ik door moest rijden, we hadden Amy Pieters en Chantal Blaak immers ook nog achter de hand. Maar de tweede keer sloegen we direct weer een flinke kloof en toen heb ik besloten door te rijden. We vonden een gezamenlijk belang, zodat ik voor de rit kon gaan en flink op kon schuiven in het klassement en Annemiek haar trui steviger om de schouders trok. Het is goed voor het vertrouwen dat ik vandaag zo sterk was. Het klassement is nog geen gelopen race, er liggen zeker ook morgen kansen, maar feit is dat Annemiek een flinke marge heeft opgebouwd én erg sterk is. Maar we gaan het haar niet cadeau geven."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl