Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Winanda Spoor koerst maar door

Dinsdag 05 september 2017

Women - Zondag meldde ze zich nog in de kopgroep van de dag in de Boels Ladies Tour en stond ze na afloop van deze WorldTour-etappekoers door Nederland op het podium als winnares van het sprintklassement. Vandaag gaat de renster van Lensworld-Kuota van start in de Lotto Belgium Tour.

Spoor greep het blauw in de Boels Ladies Tour in Arnhem en hield deze vast tot het einde. Drie dagen lang meldde ze zich in de aanval. Het was het tweede jaar op rij dat de Apeldoornse dit klassement op haar naam bracht. "Als je start in zo'n ronde, moet je een doel hebben. Een rit winnen is voor een renster van mijn kaliber lastig in zo'n veld. De ploeg heeft er hard voor gewerkt om dit doel te doen slagen, ik ben er trots op dat het me gelukt is dit klassement te winnen en ook nog op de slotdag in de aanval te kunnen gaan." Een dagje rust volstond om alweer gemotiveerd van start te gaan in de Lotto Belgium Tour. "Ik houd van aanvallen en daarvoor krijg je in etappekoersen nu eenmaal meeer ruimte." 

Spoor is niet de enige Nederlandse die actief is in de Belgische rittenkoers. Ook Marianne Vos, Jeanne Korevaar, Anouska Koster, Riejanne Markus, Yara Kastelijn en Moniek Tenniglo (WM3),  Evy Kuijpers, Danique Braam, Marjolein van 't Geloof, Sylvie Boermans, Rixt Meijer, Simone de Vries (Jan van Arckel) en Thalita de Jong (Lares-Waowdeals) komen in actie.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl