Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jakobsen wint derde etappe van Olympia's Tour

Donderdag 07 september 2017

Elite men - De derde etappe van Olympia's Tour is gewonnen door Fabio Jakobsen. De Nederlands beloftenkampioen van SEG Racing Academy won in de massasprint na een 125 kilometer lange etappe van Uffelte naar Vledder. Jakobsen liet Bram Welten (BMC -23) en Patrick van der Duin (Baby-Dump) achter zich in Drenthe.

De koers werd gekleurd door een lange aanval van Ide Schelling (SEG) en Nicholas Dlamini (Dimension Data). Zij wisten bijna twee minuten aan voorsprong te vergaren, maar werden in de laatste omloop van elf kilometer terug gehaald. Net als in de Ronde van Midden-Nederland kreeg Schelling - ploeggenoot van winnaar Jakobsen - na afloop de prijs van de strijdlust. "Ik ben eerstejaars en hoop met dit soort aanvallen sterker te worden met het oog op de toekomst. Eerlijk gezegd heb ik wel een neusje voor de goede ontsnapping. Hier probeerde ik het alleen en kreeg ik de man van Dimension Data mee. We hielden ons bewust wat kalm in de eerste koersuren. Vervolgens hebben we het tempo de lucht in gejaagd, maar het peloton liet niet begaan. Ik heb er met deze aanval in ieder geval voor gezorgd dat Fabio en de anderen van de ploeg niet in de achtervolging hoefden te werken. Dat was aan anderen. En uiteindelijk winnen we hier toch."

Jakobsen blij

Jakobsen was uiteraard blij met de zege. Na zeges in onder meer de Ster van Zwolle, het NK op de weg in Montferland en de Tour de l'Avenir is de zegehonger van de renner van SEG nog niet gestild. "Ik wilde graag winnen in Olympia's Tour en het liefst meer dan één rit. Zeker nadat ik er vorig jaar al dichtbij geweest was. Gisteren lukte het ons als team niet om de wedstrijd te winnen met drie man in de kopgroep, dat was jammer. Vandaag kunnen we gelukkig de overwinning wel voor ons opeisen. Deze is alvast binnen, nu kijken wat er nog meer voor ons in zit deze week. Dit is voor mij persoonlijk wel een mooie opsteker richting het WK."

Eenkhoorn wint een tel

Klassementsleider Pascal Eenkhoorn wist er in het klassement een seconde extra winst op zijn concurrenten bij te vergaren dankzij een derde plek in de eerste bonisprint achter Dlamini en Schelling in de straten van Vledder. "Mooi dat ik weer een tel uitloop, de marge op mijn eerste concurrenten bedraagt al  tien seconden nu. Maar ik ben vooral blij dat ik de rit zonder averij ben doorgekomen. Dit soort ritten zijn nerveus. Er werd nog gevallen op het laatst, maar ik zat er gelukkig niet bij. In Limburg wordt het straks overzichtelijker rijden, maar eerst die gele trui daar naar toe brengen. Ik ben er weer een dag dichterbij."

Bekijk de video van Wieler Lewi:

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl