Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen sprint naar winst in Britain

Zaterdag 09 september 2017

Elite men - Dylan Groenewegen heeft de voorlaatste etappe van de Tour of Britain gewonnen. De renner van LottoNL-Jumbo won de sprint in een rit waarin de leiderstrui van ploeggenoot Lars Boom veelvuldig werd aangevallen.

 

De etappe van vandaag was vooral nat. Vrijwel de hele dag werd er in de regen gekoerst en dat maakte het er niet makkelijker op voor de renners. Groenewegen zag desondanks ploeggenoot Boom een sterke koers rijden. “Lars oogt sterk. Ze bleven hem aanvallen, maar hij pareerde telkens.” 

Na de laatste beklimming van de dag, was het aan de sprinter van Team LottoNL-Jumbo. “Ik was al tweede, derde en vierde geworden. Vandaag winnen voelt daarna dan extra mooi. De vorm wordt steeds beter”, aldus Groenewegen. 

Lars Boom zag Groenewegen vanaf een afstand de etappe winnen. “Ik heb hem zelfs nog via de oortjes aangemoedigd”, zei hij na afloop. “Voor mij was het een moeilijke dag, maar ik heb de leiderstrui kunnen verdedigen. Mijn ploeggenoten hebben daar hard voor moeten werken. Dat Dylan dat harde werk extra glans geeft maakt het helemaal af”, zei Boom.

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl