Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin, Kelderman en Oomen naar goud met Sunweb

Zondag 17 september 2017

WK Wielrennen - Sunweb heeft ook bij de mannen de zege op weten te eisen op de WK Ploegentijdrit. In het spoor van Giro-winnaar Tom Dumoulin reed de ploeg naar de zege. BMC werd nipt afgetroefd. 

Team Sky veroverde het brons, Quick-Step Floors van Niki Terpstra greep voor het eerst na een podiumplaats: vierde. LottoNL-Jumbo realiseerde een zevende plaats.

Dumoulin: 'Ongelofelijk'

Dumoulin was na afloop opgetogen over de zege. "We wilden samen over de top van de klim komen, die op tien kilometer van de meet lag. Dat lukte net en toen vlogen we simpelweg naar beneden. We wisten geen tijdsverschillen, alleen dat we heel goed bezig waren. Het is ongelofelijk dat we hier winnen. Dit is de teamwedstrijd van het jaar, heel bijzonder om dat te winnen."

'Chemie was super'

Coach Hans Timmermans noemde de optredens van beide ploegen Sunweb dicht tegen volmaakt. "We hebben ons in de voorbereiding gericht op het in het proces blijven werken en niet te veel naar het resultaat gekeken. Hier doe je het allemaal voor natuurlijk. Ik denk dat de chemie super was. Het zijn individuen, die goed samen werkten. Het ritme was goed, de techniek was super, alles klopte gewoon. Ze voelen elkaar goed aan. Het is een lastig parcours, op en af, heb je steeds andere mensen nodig. Bij de mannen hebben we eigenlijk niets hoeven te zeggen, die voelden dat goed aan.  Tom Dumoulin en Ellen van Dijk zijn van grote waarde geweest. Dit belooft veel goeds voor de rest van de week. Ellen gaat er hier heel dichtbij zijn, bij die tweede wereldtitel. Tom is topfavoriet voor woensdag. Hij is superscherp en ontspannen."

'Teleurstellend'

Bij LottoNL-Jumbo was men juist ontgoocheld na afloop van deze ploegentijdrit, maar volgens Performance Manager Mathieu Heijboer is het team op waarde geklopt: "Dit is teleurstellend. In het begin liep het goed, maar richting de eerste klim hadden we niet genoeg snelheid. Daar verloren we ook Gijs. De klim wilden we 'steady' oprijden. Sommige renners zaten te makkelijk, terwijl anderen moesten vechten om erbij te blijven. Uiteindelijk bleek het onderlinge niveauverschil vandaag te groot."

 



Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl