Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wilco Kelderman: 'Tactiek kan verschil maken'

Woensdag 20 september 2017

WK Wielrennen - Wilco Kelderman is wel gecharmeerd van het concept van deze WK Tijdrit. Een klim en een fietswissel, de renner van Sunweb ziet het wel zitten. Op de KNWU-site zegt hij te hopen op een top 10-notering.

"Het was na de Vuelta een kwestie van goed uitrusten en enkele gerichte trainingen op de tijdritfiets in de aanloop naar het wereldkampioenschap in Bergen. En vervolgens ter plekke even het parcours goed bekijken.”

De renners wisselen voor de laatste klim - Mount Flöyen - hun tijdritfiets voor een wegfiets. “Je moet dus wel even ter plekke bestuderen hoe je dat gaat doen en welke keuzes je maakt wat betreft fietsen en versnellingen. Het is geen tijdrit waarin het er alleen om gaat om zo hard mogelijk te rijden van start tot finish, je moet ook nog wat overhouden voor de klim, de krachten doseren. Ik denk ook dat daar juist mijn kracht ligt. Een goede tactiek kan zeker het verschil maken in deze tijdrit. Ik denk dat er uiteindelijk een zeer complete renner wint en dat dit dus ook een sterke wereldkampioen gaat opleveren. Van mij mag het vaker – zo’n klim in het tijdritparcours – maar ik kan me voorstellen dat de echte pure hardrijders dat liever niet zien.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl