Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Drenthe krijgt HC-status

Woensdag 20 september 2017

Nieuws - In 2018 wordt de mannenwedstrijd van de Ronde van Drenthe als een HC- wedstrijd verreden. Daarnaast verhuist de wedstrijd, net als de gelijknamige World Tour koers van de vrouwen, van de zaterdag naar de zondag. Dat is woensdag bekend gemaakt door de UCI. De internationale wielerbond presenteerde bij de wereldkampioenschappen in Bergen de kalender voor volgend seizoen.

Het verplaatsen van de World Tour wedstrijd voor vrouwen naar de zondag, blijkt niet de doodsteek te worden voor de Drentse Acht van Dwingeloo. Die werd op de zondag verreden, maar kan niet naar de zaterdag toe, omdat het volgens de reglementen niet is toegestaan om een internationale koers te organiseren op de dag voor een Women's World Tour wedstrijd. Op de kalender staat de Drentse Acht nu echter op vrijdag 9 maart. De Ronde van Drenthe wordt in 2018 op zondag 11 maart verreden.

Ook de Ronde van Overijssel verhuist van datum. Die 1.2 wedstrijd voor mannen wordt traditioneel op de eerste zaterdag van mei verreden, maar staat nu op de kalender op zaterdag 12 mei.

Foto: Sportfoto.nl - Jan Willem van Schip won dit jaar de Ronde van Drenthe voor Twan Castelijns



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl