Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten en Van der Breggen: 'Kregen geen ruimte'

Zaterdag 23 september 2017

WK Wielrennen - Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen deelden in de feestvreugde van Chantal Blaak. De twee maakten met de Zuid-Hollandse deel uit van een kopgroep van zeven en zagen hun landgenote de titel winnen.

"Het is lastig om een wegwedstrijd te winnen, ook als je goede benen hebt. Daarom ben ik blij dat ik de tijdrit kon winnen, dan komt er geen tactiek bij kijken. Vandaag had ik ook goede benen, maar kreeg ik de ruimte niet" zei Van Vleuten, die zich nog een medaille door de vingers zag glippen in de laatste honderden meters toen titelverdedigster Amalie Dideriksen haar voorbij stak. Ze werd vierde. Anna van der Breggen bolde als achtste over de meet. "Bij een aanval van ons, hadden ze zeker gereageerd. Toen Chantal ging, wachtten ze en wachtten ze en was ze weg. Natuurlijk wil je zelf winnen, maar dat zat er vandaag niet in. Dan kan ik goed leven met een zege voor Chantal."

'Middenvelder scoort'

 

Bondscoach Thorwald Veneberg zag bij zijn elite-categorieën al drie van de drie onderdelen met goud bekroond, met alleen de wegwedstrijd voor de mannen nog voor de boeg. "Vandaag was het ook de tactiek en de sterkte van ons team in de breedte die tot succes hebben geleid. We werken sinds dit jaar niet meer met een vooraf tot in de details uitgestippeld plan. In de wedstrijd moeten de rensters hun kansen grijpen en dan ook met elkaar besluiten of een bepaald vluchtpoging de juiste is. Natuurlijk hadden Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen ook graag gewonnen, maar zij konden in de beklimmingen een aantal concurrentes niet afschudden. Toen moesten we proberen om in de slotronde om beurten de aanval te kiezen. In het voetbal is het soms ook de middenvelder die scoort omdat iedereen op de spitsen let. Dat is vandaag dus gebeurt. Maar je moet het in zo'n situatie wel zelf afmaken. We hebben als land gewoonweg meer rensters die kunnen winnen en Chantal is er daar één van. Dat heeft ze vandaag bewezen. Het is heel mooi dat we de kracht van ons team zo hebben kunnen benutten."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

WK Wielrennen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl