Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bloemhof en Zuidema sprinten snelst in Apeldoorn

Donderdag 05 oktober 2017

Track - De sprintwedstrijden in het kader van de kick-off voor het wereldkampioenschap baanwielrennen in Apeldoorn (28/2- 4/3) zijn gewonnen door Joel Zuidema en Wietske Bloemhof.

De renners uit de KNWU-talentenselectie kwamen in het centrum van Apeldoorn in actie. Eerst reden alle deelnemers een kwalificatie. Roy van den Berg was het snelst bij de mannen, maar de renner van Beat Cycling moest uiteindelijk met een derde plek genoegen nemen. Hij zei zich niet achter zijn materiaalproblemene te willen verschuilen. Yorick Wever werd tweede. Bloemhof moest in de kwalificatie Imke Brommer voor laten gaan, maar rekende in een onderling duel met haar af. Derde werd Kim Kalee.

De sprinttalenten zetten zichzelf daarmee in de Apeldoornse binnenstadop de kaart. De uit Friesland afkomstige Zuidema hield twee Apeldoornse renners achter zich. "Talentcoach Steve McEwen ontdekte me als baansprinter. Ik was snel op de weg, maar de baan lag niet naast de deur voor mij. Steve haalde me over en nu hoop ik me in deze discipline verder te ontwikkelen." Bloemhof komt van het BMX'en. "Maar baanwielrennen past bij me."

Baanvedetten als Elis Ligtlee en Jeffrey Hoogland waren aanwezig voor een meet and greet. Met het oog op het naderende EK in Berlijn lieten de KNWU-topsprinters de wedstrijd aan zich voorbij gaan. 

De coureurs reden overigens op hun wegfietsen, omdat ze moesten remmen nadat ze over de streep waren gekomen. 

Foto: © CyclingOnline.nl

De kick-off ging gepaard met het openen van de kaartverkoop: zie hier.



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl