Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Amy Pieters met ambities terug op de baan

Vrijdag 13 oktober 2017

Track - Amy Pieters keert bij het Europees Kampioenschap op de baan weer terug op het hoogste baanpodium. De renster van Boels-Dolmans koppelt met Kirsten Wild op de madison en rijdt zelf de scratch. De Noord-Hollandse houdt richting de Olympische Spelen in Tokio 2020 alle opties open, zonder iets aan haar wegambities in te willen boeten. Ze heeft ook de ploegachtervolging nog in haar achterhoofd.

"De afgelopen jaren heb ik me meer op de weg gericht en ik denk dat ik daardoor sterker ben geworden. Hoewel ik misschien nog niet eens heel veel aansprekende zeges heb geboekt dit jaar, was ik met mijn team Boels-Dolmans wel op een hoog niveau. Dat merk ik nu ook op de baan. Waar het weer een beetje werken is aan het terug krijgen van de snelheid, is mijn duurvermogen echt flink gestegen. En daar kan ik zeker plezier van hebben op de baan de komende tijd."

Madison olympisch

De madison is olympisch en dat maakt dit onderdeel interessant voor Pieters. Ze werd direct door bondscoach Peter Schep gekoppeld aan Kirsten Wild, die tot nog toe op dit onderdeel uitkwam met Nina Kessler. "We zijn nog maar een paar weken aan het koppelen samen, maar ik denk dat we zeker mogelijkheden hebben. Welk scenario zich ook voor doet, we kunnen er altijd in mee. We kunnen allebei voor de punten sprinten, maar zouden ook mee kunnen met een aanval als er een ronde wordt gepakt. Daar hebben we beiden de inhoud voor. We gaan nu eerst kijken hoe het Europees Kampioenschap uitpakt, maar ik sta er zeker voor open om de komende jaren en straks al op het WK in Apeldoorn op dit onderdeel uit te komen. Zelfs het omnium in de nieuwe vorm kan wellicht interessant zijn. Maar ik wil eerst afwachten hoe het parcours van de wegwedstrijd in Tokio eruit ziet, want ook op de weg heb ik ambities richting de Olympische Spelen."

Ploegachtervolging

Pieters keerde terug op de baan en zag daar ook Annemiek van Vleuten zich voorbereiden op de individuele achtervolging. "Ik denk dat er - met ook Kirsten Wild er bij - kansen liggen op de ploegachtervolging op de langere termijn. Ik zou dat mooi vinden, ik was ook bij het traject richting Londen 2012 betrokken en zag dit onderdeel daarna weer wat wegvallen toen Ellen van Dijk stopte en anderen het op een lager pitje zetten. Ik denk dat we met ons land zeker kansen hebben op de ploegachtervolging en hoop dat deze namen wellicht nog meer sterke rensters naar de baan lokken. En dat de KNWU en het NOC*NSF met ons de mogelijkheden gaan zien op dit nummer."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl