Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tacx Pro Classic is voor Timo Roosen

Zaterdag 14 oktober 2017

Elite men - De Tacx Pro Classic is gewonnen door Timo Roosen. De Brabander van Team LottoNL-Jumbo reed in de finale weg met Taco van der Hoorn en Dimitri Claeys. Zij bleven nipt de sprinters voor.

Nadat de Fransman Turgis als laatste van een kwartet koplopers - met ook Luuc Bugter van Delta Cycling - werd terug gehaald, probeerde Taco van der Hoorn (Roompot-Nederlandse Loterij) het alleen. Timo Roosen (LottoNL-Jumbo) en Dimitri Claeys (Cofidis) maakten de aansluiting, waarbij de luitenant van Dylan Groenewegen weigerde mee te werken voorin.

Vervolgens sprintte de Brabander naar de zege. Van der Hoorn eindigde nog als tweede, Dylan Groenewegen werd derde. Claeys sprintte als enige van de vluchters niet op het podium en was daar duidelijk niet blij mee.

 

Voor de 24-jarige Tilburger was het de tweede seizoenszege, waarmee hij het totaal aantal overwinningen van Team LottoNL-Jumbo dit seizoen naar 25 bracht. Roosen: “Het was geen geheim dat we vandaag alles op Dylan hadden gezet. Maar we wisten ook dat er op het eind nog een demarrage kon worden geplaatst. Daar waren we alert op en toen er twee jongens wegsprongen, zat ik mee. Omdat wij voor een sprint met Dylan gingen, heb ik niet meegereden. Dat is logisch, maar niet leuk om te doen. Daardoor kon ik er in de laatste meters wel een goede sprint uit persen.” 

Volgens Roosen stond de koers bol van de spanning en nervositeit. “Het was duwen en trekken over smalle wegen. Een zware koers, met een mooi eindresultaat.”

Ploeggenoot Dylan Groenewegen ging zoals gezegd voor de winst en sprintte uiteindelijk naar de derde plaats, achter twee van de drie ontsnapte renners. “We hebben vanaf kilometer nul de koers gecontroleerd om een sprint te forceren. Dat ik nog naar de derde plek sprint, maakte het feest compleet”, aldus Groenewegen.

De Tacx Pro Classic is de voortzetting van de Profronde van Zeeland, die na enige jaren van de kalender is verdwenen.

Foto: © Sportfoto/Oscar de Waele

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl