Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel wint ook in Zonhoven

Zondag 15 oktober 2017

Offroad - Mathieu van der Poel heeft ook de veldrit van Zonhoven op zijn naam gebracht en verstevigde daarmee zijn leidende positie in de Superprestige.

Lars van der Haar mocht als derde mee op het podium. Wout van Aert moest opnieuw genoegen nemen met de tweede stek. David van der Poel liet een vierde plek noteren.

“Mijn start was niet geweldig, maar gepanikeerd heb ik geen enkel moment”, vertelde Mathieu van der Poel na afloop. “Wout nam een kleine voorsprong, maar ik had het onder controle en toen ik in tweede positie kwam lag het veld open om het gat te dichten.”

Het warme weer weerhield hem om vervolgens aan een solo te beginnen. “Onderweg stonden er mensen van de ploeg om water over mij te gieten. En ik reed met een ijsvest naar de start. Dat hielp, maar het blijft wel een erg zware wedstrijd. Zonhoven is een speciale cross en het doet deugd die te winnen.”

Misschien nog opmerkelijker dan de winst van zijn broer was de vierde plaats van David van der Poel. “Hier verbaas ik mezelf mee”, deed hij zijn verhaal. “Op een bepaald moment dacht ik zelfs nog dat ik naar het podium kon rijden, maar de laatste twintig minuten moest ik toch even gas terugnemen en mijn vierde plaats veiligstellen.” 

Foto: © Sportfoto/Peter Scholz

Top 10

 

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl