Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU-selectie voor WB Koksijde

Maandag 16 oktober 2017

Offroad - Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selectie voor de wereldbekerwedstrijd in Koksijde bekend gemaakt. Deze veldrit wordt zondag verreden.

Bij de mannen rijden Mathieu van der Poel, Lars van der Haar, Corné van Kessel, David van der Poel, Stan Godrie, Twan van den Brand, Thijs van Amerongen en Gosse van der Meer.

Bij de vrouwen koos De Knegt voor Sophie de Boer, Maud Kaptheijns (foto), Lucinda Brand, Annemarie Worst, Manon Bakker, Inge van der Heijden, Ceylin del Carmen Alvarado en Fleur Nagengast.

De beloftenselectie bestaat uit Joris Nieuwenhuis, Jens Dekker, Sieben Wouters, Maik van der Heijden, Kelvin Bakx, Thymen Arensman en Roel van der Stegen.

De junioren Ryan Kamp, Pim Ronhaar, Luke Verburg, Bart Artz, Mees Hendrikx en Bodi del Grosso maken de selectie compleet.

"We reizen af naar Koksijde met misschien wel de sterkste selectie ooit" constateert De Knegt. "We hebben de afgelopen weken laten zien dat we in alle categorieën kunnen winnen. Mathieu wint momenteel vrijwel overal waar hij aan de start staat. Lars van der Haar heeft zijn eerste overwinning van het seizoen al binnen. Corné van Kessel werd al tweede  in de wereldbeker in Waterloo en ook David van der Poel is in goeden doen. Bij de U23 zijn Jens Dekker en Joris Nieuwenhuis potentiële winnaars. Bij de Elite vrouwen is Maud Kaptheijns één van de favorieten en ben ik benieuwd waar Sophie de Boer staat na haar oorontsteking. Bij de junioren zijn we ook sterk vertegenwoordigd met onder andere Pim Ronhaar die afgelopen weekend de winst pakte in Zonhoven."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl