Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kirsten Wild wint goud op EK afvalkoers

Donderdag 19 oktober 2017

Track - Kirsten Wild heeft Nederland een eerste medaille bezorgd op het Europees Kampioenschap op de baan in Berlijn. De Overijsselse won op de afvalkoers goud.

Daarmee begint Wild - die vier keer in actie komt bij deze continentale titelstrijd - ijzersterk aan het Europese kampioenschap. Evgenias Augustinas uit Rusland werd tweede, derde was Maria Giulia Confalonieri uit Italië.

Bij dit onderdeel gaat telkens de laatste die de finish passeert uit de wedstrijd. Wild bleef over met haar Russische opponente en wist haar in de ultieme sprint te verslaan.  "Het geeft geen garantie voor de andere onderdelen die nog volgen, maar het is wel lekker om zo te beginnen. Ik wist van de trainingen - waarin ik ook aan het sparren was met de mannen in de selectie en de SRM-gegevens dat de vorm er was - maar het is zo prettiger om te starten dan wanneer je nooit in de wedstrijd zat. Maar het is net als in een etappekoers, je moet het dag voor dag bekijken, ondertussen genietend van de successen die op je pad komen." 

Ook de teamsprintvrouwen wisten een medaille te veroveren, Kyra Lamberink en Shanne Braspennincx wonnen brons door Frankrijk te verslaan in de kleine finale. Bij de teamsprintmannen - Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Matthijs Buchli - volgde een derde medaille: ook deze was brons van kleur.

Foto: © Arne Mill - frontalvision.com



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl