Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kirsten Wild wint zilver op EK Omnium

Zaterdag 21 oktober 2017

Track - Kirsten Wild heeft een tweede medaille weten te veroveren op het EK op de baan in Berlijn. De Overijsselse wist achter de Britse Archibald zilver te winnen op het omnium.

Wild begon het slotonderdeel van dit omnium - de puntenkoers - al op de tweede plek. Eerder won ze goud op de afvalkoers.

Wild begon het slotonderdeel - de puntenkoers-  al op de tweede plek en kon de Britse Katie Archibald niet meer voorbij in de stand. "Ik ging wel degelijk met een strijdplan de afsluitende puntenkoers in om opnieuw goud te winnen, maar ik had al snel in de gaten dat Archibald te sterk was om echt te bedreigen. Toen heb ik me op zilver gericht. Ik ben tevreden over hoe het omnium verlopen is, ik denk dat dit het maximaal haalbare was vandaag." Bondscoach Peter Schep deelde die mening. "Kirsten heeft zich goed herpakt nadat ze zich vrijdag niet in de strijd om de medailles kon mengen. Op zondag zijn er voor haar opnieuw kansen op de koppelkoers. Ook omdat Amy Pieters een sterke indruk maakte op de scratch. Ze behaalde geen topresultaat, maar de benen waren goed, liet ze weten."

Reinier Honig zorgde voor een derde medaille voor Nederland op het onderdeel stayeren. Achter gangmaker Jos Pronk werd de Noord-Hollander tweede achter de Duitser Frans Schiewer.

Foto © Arne Mill



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl