Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tolhoek wordt vierde in Japan Cup

Zondag 22 oktober 2017

Elite men - Antwan Tolhoek is vierde geworden in de Japan Cup. De Zeeuw van LottoNL-Jumbo zag Marco Canola de zege opeisen in Japan.

De Italiaan van Nippo-Vini Fantini won eerder dit jaar de Volta Limburg Classic.

De Japan Cup van 2017 gaat de geschiedenis in als een regenachtige editie. Het weer was zo slecht dat de organisatie besloot om de koers met een aantal ronden in te korten. “Het plan was om er een zware koers van te maken”, vertelde Antwan Tolhoek, die al snel weg kon rijden. “Ik reed met twee sterke renners weg. Toen we weg waren, bleef de voorsprong gelijk en probeerden er renners over te steken.”

In de laatste ronde sprong de latere winnaar Canola samen met Benjamin Prades en Takeaki Amezawa van het peloton naar de kopgroep. “Vanaf dat moment heb ik niet meer gereden”, zegt Tolhoek. “Ik wist dat zij sterker waren en ik niet kon winnen als ik mijzelf leeg zou rijden. Uiteindelijk reed ik de hele wedstrijd op kop en werd ik op de streep geklopt door de drie man die over waren gestoken. Dat is wel behoorlijk zuur.”

Tolhoek pakte onderweg genoeg punten om de bergtrui te mogen aantrekken. De jonge renner gaat met een goed gevoel naar huis. “Ik voel me sinds de Vuelta erg goed en ben blij dat ik dat nu heb kunnen laten zien door te kunnen rijden voor de overwinning."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl