Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild en Pieters naar brons op EK Madison

Zondag 22 oktober 2017

Track - Kirsten Wild heeft samen met Amy Pieters een derde EK-medaille veroverd. De twee veroverden brons op het EK Madison in Berlijn.

De zege ging naar de Britten. De Ieren - die een ronde namen - eisten het zilver op.

Voor Wild was het haar derde medaille na het goud op de afvalkoers en zilver op het omnium.

Voor de Noord-Hollandse was haar optreden op de koppelkoers en eerder de scratch een vernieuwde kennismaking met de internationale baanwereld. "De afgelopen jaren heb ik voor de weg gekozen, maar onder meer door de olympische status van de koppelkoers wil ik me de komende jaren weer meer toeleggen op het rijden op de piste. Zonder aan ambities op de weg in te boeten overigens. Ik merk dat ik de afgelopen jaren veel extra duurvermogen heb opgedaan, dat ik daardoor tot het einde van de wedstrijd volle bak kan gaan. Maar ik mis wel nog wat snelheid. Positief is het dat we hier met een medaille van de baan zijn gestapt. Ik zal met bondscoach Peter Schep overleggen hoe we mijn baanoptreden verder gaan aanpakken. Maar ik zou graag met Kirsten het WK Koppelkoers rijden in Apeldoorn. Het zou mooi zijn om daar voor de titel mee te strijden. Met wat meer oefening zie ik dat zitten."

Voor Kirsten Wild was het EK een geslaagd toernooi. "Ik bekijk het op zo'n toernooi dag voor dag, net als ik in een etappekoers doe. Mijn niveau was hoog genoeg om voor de medailles mee te strijden en het EK ook nog eens met goud, zilver en brons te verlaten. Daarmee ga ik met een positief gevoel deze baanwinter in. Met name op de koppelkoers wist ik niet goed wat te verwachten. Amy en ik rijden eigenlijk voor het eerst op dit niveau samen en missen daardoor ook nog wel wat automatismen. Daardoor gaat er nog wel eens wat mis. Het was nog een hele strijd om hier een medaille te halen, maar gelukkig hielden we de concurrentie nog net van het brons. Dat maakt het een extra positieve test." 

Het was direct ook het enige eremetaal van deze slotdag voor oranje. Matthijs Buchli en Harrie Lavreysen werden in de halve finale terug verwezen naar de strijd om plek zeven tot en met twaalf.  Lavreysen werd uiteindelijk zevende. Op de sprint voor de vrouwen sneuvelden Hetty van de Wouw en Laurine van Riessen in de achtste finale. 

Op de koppelkoers voor de mannen was er een tiende stek voor Yoeri Havik en Roy Pieters.

Foto: © Arne Mill-Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl