Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vermeltfoort en Rooijakkers winnen Brabant Beach Battle

Zondag 22 oktober 2017

Offroad - Coen Vermeltfoort en Pauliena Rooijakkers hebben de eerste editie van de Brabant Beach Battle gewonnen. Vermeltfoort vocht bij de mannen in de finale met succes een hevige strijd uit met Johnny Hoogerland. Europees strandkampioen Jasper Ockeloen stelde zich tevreden met de derde plaats. Europees kampioene Pauliena Rooijakkers leek fluitend naar de bloemen te snellen, maar moest in de laatste ronde nog flink bijtrappen om de verrassend sterk rijdende Yvonne de Jong en Nina Kessler van zich af te houden.

Tekst en foto: Dan Rolandus

Je zag louter blijde gezichten rondom Beachclub Zuyver aan de finish van het E3-strand in Eersel. "Ik hoop dat de mensen een leuke dag hebben gehad, dat was de insteek", stelde nationaal strandkampioen en medeorganisator Ronan van Zandbeek, nadat hij als zesde de finish was gepasseerd. "Ik hoop dat de renners er een goed gevoel aan over hebben gehouden en dat het publiek heeft kunnen genieten van de koers. Zij hebben ruim driekwart van het parcours kunnen overzien. Ik denk dat dit concept heel goed zal aanslaan. Als de weersomstandigheden ook nog willen meewerken, kan iedereen met zo’n grote strandomloop veel plezier beleven. Natuurlijk waren er door de aanhoudende regen vooraf enkele vervelende plekken, maar de koers is zoals deze is. Johnny Hoogerland reed heel sterk. Hij rijdt met veel plezier, maar is daarbij als topsporter bloedserieus. Johnny vind het gezellig bij ons in de ploeg (Invicta Watches, DR), en kan daarbij ook nog eens hard fietsen"" ‘Ik vond het hartstikke leuk, maar het was wel afzien. Coen was gewoon de sterkste. Dit was een mooi strandevenement’, loofde de Zeeuw Johnny Hoogerland de organisatie. Coen Vermeltfoort behaalde zijn eerste seizoenzege, maar dan wel op het E3-strand. Het was mooi, afzien, heel zwaar’, doelde de coureur van Roompot/Nederlandse Loterij op de inhaalslag, die hij had moeten leveren in de achtervolging op Johnny Hoogerland. Problemen met mijn ketting, waardoor ik en halve minuut moest inhalen. Ik heb vervolgens in één ronde het gat op Johnny gedicht. Ik vond het een mooi evenement’, prees de Brabander, die voor één seizoen heeft bijgetekend bij Roompot/Nederlandse Loterij. "Ik heb zonder één overwinning toch een goed seizoen gedraaid. Ik hoop in 2018 wel een overwinning te behalen."

Pauliena Rooijakkers

Pauliena Rooijakkers zegevierde bij de vrouwen. De Brabantse uit de ploeg van Invicta Watches, die een dag eerder haar meerdere had moeten erkennen in Yvonne de Jong (Cees van der Niet), bleef op het eigen E3-strand de Haarlemse nu voor. ‘Je weet nooit hoe een koers zal verlopen, dus moet je altijd door blijven trappen’, wees de Europees kampioene op de materiaalpech op anderhalve ronde van de finish. ‘Mijn ketting vloog eraf. Dat maakte het spannend, want Nina Kessler en Yvonne de Jong kwamen aardig dichbij. Deze overwinning is een mooie opsteker. Ik lag ook in de Derp Bikersrace voorop, maar Yvonne sloot met nog drie man weer aan. Terwijl ik moest remmen voor die “muien” (gaten, DR), knalde Yvonne gewoon door en kon ik niet meer aanhaken.’ Pauliena Rooijakkers is blij met haar nieuwe ploeg Waowdeals Pro Cycling, de formatie van Marianne Vos. ‘Ik kan mijn werk als designer bij Iwan van Zandbeek goed met trainen combineren. Ik ben superblij, is toch weer een flinke stap vooruit. Na de overwinning in de Ardeche werden de gesprekken concreter. Zij zochten nog een renster uit Nederland. Ik kan Sabrina Stultiens ondersteunen bij het klimwerk. Nee, het programma wordt in november bekend gemaakt, maar de Giro en de Bira zijn mooie koersen, die mij liggen.’ Yvonne de Jong kwam nog heel dicht in de buurt van Pauliena Rooijakkers. ‘Ik wilde me in het begin niet over de kop jagen, maar ik voelde me goed, dus heb ik er wat power bovenop gegooid’, verklaarde de bikester van Cees van den Ent, die een dag eerder haar eerste strandzege ooit boekte in de Derp Beachbike Race. ‘Ik ging in de laatste ronde over Nina Kessler heen en kreeg vervolgens Pauliena in het vizier, maar het was eigenlijk te ver.’ De Jong is drie jaar geleden als strandbikester begonnen. ‘Ik heb altijd gehockeyd bij diverse clubs, maar ik vond de strandraces en fietsen op de baan wel leuk. Zo hoop ik me in de toekomst te kwalificeren voor het NK-baan achtervolging en de 500 meter.’

Topcompetitie

De meeste coureurs en belangstellenden, onder wie verder oud-prof Steven de Jongh, Jasper Ockeloen, Nina Kessler, Michel Cornelisse (ploegleider bij Roompot) en de Kreder familie spraken lovend over het parcours. Natuurlijk is het geen strand langs de Noordzeekust, maar een zoetwaterparcours met zoveel technische stukken in een omloop van een kleine vijf kilometer moet toch een mooie afwisseling zijn voor de strandbiker. De afwezigen, die het E3-strand niet onder de wielen hebben gehad, moeten er spijt van hebben gehad om niet naar Eersel, zo onder de rook van Eindhoven af te reizen. Maar volgend seizoen krijgen zij weer een kans, wellicht in de Topcompetitie. ‘Over de hele dag genomen hebben we heel veel positieve reacties gehoord’, spraken de organisatoren Iwan van Zandbeek en Henk van Roosmalen in koor. ‘De renners en rensters waren tevreden over het parcours, spraken ook over wat positieve suggesties. We kunnen het nog iets technischer maken en het parcours kan ook nog wat breder worden. Het was voor de renners met 75 minuten plus een ronde best zwaar. De snelheid lag zo rond de 35 kilometer per uur. Je zag dat de beroepsrenners het lastig hadden en renners, die halverwege moesten afhaken. Het was ook spannend, zowel bij de mannen als de vrouwen. Voor het publiek was het aantrekkelijk omdat zij bijna het hele parcours konden overzien en dat de renners bij regelmaat door start en finish kwamen. Nu gaan we verder kijken hoe we het parcours kunnen uitbouwen tot een volwaardig evenement, gericht op de Topcompetitie.’

Uitslagen 1e Brabant Beach Battle 
Licentiehouders:
1. Coen Vermeltfoort (Vlijmen), 2. Johnny Hoogerland (Kwadendamme), 3. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 4. Robbie van Bakel (Deurne), 5. Eddy van IJzendoorn (Tiel), 6. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 7. Michel Kreder (Zevenhuizen), 8. Tim Kerkhof (Nistelrode), 9. Bram Imming (Egmond-Binnen), 10. Robbert de Nijs (Warmenhuizen).

Vrouwen:
1. Pauliena Rooijakkers (Schijndel), 2. Yvonne de Jong (Haarlem), 3. Nina Kessler (Velserbroek), 4. Riejanne Markus (Zwarte Kat), 5. Terry Fremineur (Gistel, B.)

14-18 jarigen:
1. Robin Blummel (Sint-Michielsgestel), 2. Sjors van Zandbeek (Heeswijk-Dinther), 3. Sep Schuurman (Sint-Oedenrode), 4. Jarno Vorstenbosch (Schijndel), 5. Rick Burgmans (Westerhoven).

Cyclo’s:
1. Nico Berckmans (Balen, B.), 2. Harm van der Sanden (Geffen), 3. Jeroen van Gestel (Loenhout, B.), 4. Rob van den Muysenberg (Loenhout, B.), 5. Reinout de Mey (Niel, B).

Basisleden:
1. Mark Baudoin (’s-Hertogenbosch), 2. Jeroen Piket (Houten), 3. Stefan van der Werff (Egmond-Binnen).

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl