Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlanders grijpen net naast prijzen op EK junioren

Zondag 05 november 2017

Offroad - Ryan Kamp is vierde geworden op het EK Veldrijden voor junioren. Net als Pim Ronhaar (vijfde) streed hij tot het eind om de medailles, maar de Brit Tulett snoepte hen het brons af.

De Zwitser Loris Rouiller won. In een sprint met twee hield hij Tomas Kopecky van de titel.

Kamp was na afloop ontgoocheld. Dat gold ook voor Ronhaar. "Ik kwam eerlijk gezegd vooral om Europees kampioen te worden. Een medaille leek er lang in te zitten, maar op het laatst kwam de Brit aansluiten en kon ik niet volgen. Het beste was er eigenlijk ook af bij mij toen. Ik krijg als eerstejaars nog een kans op het EK Junioren volgend jaar in Rosmalen en natuurlijk dit seizoen nog op het WK in Valkenburg. Voor die wedstrijd ben ik erg gemotiveerd."

Kamp weet zijn vierde plek vooral aan een val op weg naar de finish in de voorlaatste ronde. "Tot dat moment had ik het idee dat ik de sterkste in koers was en dat ik de kloof kon dichten op de twee vooraan. Maar die val en het feit dat Tulett juist sterk kwam opzetten, was achteraf niet goed voor de moraal. Voor mij is het nu kwestie van deze teleurstelling verbijten, want ik had goede hoop op succes hier. En dan de knop omzetten richting de andere crossen en het volgende hoofddoel: het NK."

Foto: © Sportfoto

1. Loris Rouiller (Zwi), 2. Tomas Kopecky (Tsj), 3. Ben Tulett (Gbr), 4. Ryan Kamp (Ned), 5. Pim Ronhaar (Ned), 11. Mees Hendrickx (Ned), 25. Bodi del Grosso (Ned), 30. Bart Artz (Ned), 33. Luke Verburg (Ned)



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl