Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Alvarado vierde op EK Veldrijden

Zondag 05 november 2017

Offroad - Op het EK Veldrijden voor beloften-vrouwen is Ceylin Alvarado vierde geworden. Yara Kastelijn werd vijfde. De twee streden tot in de slotronde mee voor de prijzen.

Kastelijn en Alvarado reden weg in het gezelschap van de latere Italiaanse winnares Chiara Tiocchi en de Tsjechische Noskova. Nadat de Belgische Laura Verdonschot de aansluiting kreeg, gingen de beloften-vrouwen met vijf de slotronde in. Een val van Alvarado luidde het begin van het einde voor de medaillekansen van de Nederlandse beloften-vrouwen in. De Italiaanse Tiocchi sloeg toen een kloof, die alleen Verdonschot wist te overbruggen. Uiteindelijk bleek ook de Tsjechische te sterk voor de Nederlandse vrouwen.

Alvarado was in tranen na afloop. "Er had echt meer ingezeten. Ik voelde me goed en kon me goed handhaven voorin de wedstrijd. Tot die val. Ik wilde de kloof met Teocchi dichten, nadat Verdonschot een gat liet vallen. Maar ik schoof onderuit. Daarna kon ik niet meer na ze toe rijden. Ik baal hier enorm van. Een medaille was mogelijk en nu heb ik niets."

1. Chiara Teocchi (Ita), 2. Laura Verdonschot (Bel), 3. Nikola Noskova (Tsj), 4. Ceylin del Carmen Alvarado, 5. Yara Kastelijn, 9. Inge van der Heijden, 12. Fleur Nagengast, 15. Manon Bakker



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl