Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wouters naar brons op EK Veldrijden

Zondag 05 november 2017

Offroad - Sieben Wouters heeft de Nederlandse veldritploeg een eerste medaille bezorgd op het EK Veldrijden in Tabor. De Brabander reed bij de beloften-mannen naar het brons.

Tot een sprint met zijn Franse opponent kwam het niet meer, omdat die viel in de laatste bocht. Jens Dekker werd vijfde. De Europese titel ging naar Eli Iserbyt die Tom Pidcock van het goud hield.

De beloftenwedstrijd zat lang op slot. Wouters was vanaf het begin van voren te vinden, Dekker miste zijn start door een bijna-botsing, maar wist weer naar voren te komen. De twee Nederlanders waren met Iserbyt, Pidcock en de Fransman Dubeau over in de slotronde. Op een aanval van Pidcock kon alleen Iserbyt reageren, waarna voor Wouters het brons restte.

"Ze zeggen altijd dat ik een kampioenschapsrenner ben, maar ik denk dat ik mijn winst behaal omdat ik juist niet zo'n groot ding van een kampioenschap maak. Anderen verspillen veel onnodige energie aan het zich te druk maken over een EK. Ik had bovendien bewust de Koppenbergcross laten lopen om hier net wat frisser te zijn. Het heeft zich misschien allemaal wel uitbetaald. Iserbyt is een winnaar die zich ook bij de profs staande kan houden en Pidcock was ook sterk. Daarom heb ik zeker vrede met brons."

Foto's: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl