Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel maakt favorietenrol waar op EK

Zondag 05 november 2017

Offroad - Mathieu van der Poel heeft in Tabor de Europese titel in het veld behaald. De Nederlander maakte de favorietenrol waar op het parcours waar hij ook wereldkampioen werd in 2015.

Lars van der Haar werd tweede. Uittredend kampioen Toon Aerts redde de eer voor de Belgen door derde te worden.

Van der Poel reed al snel weg van de anderen. Van der Haar volgde op enige afstand, terwijl een grote groep streed om de derde plek. David van der Poel legde daarin nog beslag op de vijfde stek.

Van der Poel kwam als favoriet en verliet het parcours in Tabor als de nieuwe Europees kampioen. Op het parcours waar hij begin 2015 wereldkampioen werd, behaalde hij nu een nieuwe hoofdprijs. “Natuurlijk startte ik met de hoop te kunnen winnen. Ik ben bezig aan een sterke winter, waarin ik nu mijn dertiende zege boek in vijftien wedstrijden. Dan is het mooi dat je ook op het Europees Kampioenschap kunt toeslaan. Deze titel plaats ik vlak onder het wereldkampioenschap en is me veel waard. Ik trof hier bovendien een parcours dat me ligt. Ik ben graag in Tabor en vind er ook een parcours op mijn maat. Ik wist dat ik op de balken kon toeslaan en toen was het een kwestie van tempo houden en geen fouten maken voor mij. “

Lars van der Haar kon leven met zilver. "Ook ik rijd graag in Tabor, maar Mathieu stak er op dit parcours vandaag opnieuw bovenuit. Ik kan leven met een tweede plaats na een eerlijke koers en dat was het vandaag. Ik ben blijven geven in de hoop dat hij wellicht een foutje zou maken, maar dat gebeurde niet, daarmee was zilver het hoogst haalbare hier." 

Foto: © Sportfoto

1. Mathieu van der Poel (Ned), 2. Lars van der Haar (Ned), 3. Toon Aerts (Bel), 4. Michael Vanthourenhout (Bel), 5. David van der Poel (Ned), 6. Jens Adams (Bel), 7. Michael Boros (Tsj), 8. Laurens Sweeck (Bel), 9. Corne van Kessel (Ned), 10. Kevin Pauwels (Bel), 16. Twan van den Brand, 30. Stan Godrie



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl