Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederland heeft extra startplek voor WK Baan

Maandag 06 november 2017

Track - Op het WK Baan in Apeldoorn heeft Nederland nu ook een startplek op het onderdeel koppelkoers voor de vrouwen. Met dank aan de vierde plek van Kirsten Wild en Nina Kessler in Pruskow zondag.

Eén van de redenen waarom bondscoach Peter Schep tevreden terug reisde van de wereldbeker in Polen, zo meldt hij op de site van de KNWU.

Peter Schep was vooral tevreden met de prestaties die in de breedte zijn geleverd. "We weten dat Kirsten Wild van grote klasse is en dat zij een omnium kan winnen. Voor haar en voor ons is het een mooie bevestiging van wat ze kan. Ik vind het ook belangrijk dat Annemiek van Vleuten in staat blijkt om een finale in de individuele achtervolging te rijden en dat Roy Pieters brons wint op de scratch. En dat we op de madison bij de vrouwen genoeg punten halen met onze vierde plaats om een startplek af te dwingen op het wereldkampioenschap op de piste in Apeldoorn. Het is voor de toekomst van het wielrennen ook belangrijk dat we in de breedte over een groep beschikken, die kan scoren op grote toernooien."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl