Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse sprinttop in actie in Rotterdam

Maandag 20 november 2017

Track - Tijdens de komende editie van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam komen zes sprinters van wereldformaat in actie. Team Nederland met toppers als Europees kampioen Jeffrey Hoogland en vice-wereldkampioen Harrie Lavreysen neemt het in de GPN/Provato Sprint Cup namelijk op tegen het ijzersterke BEAT Cycling Club met onder meer olympisch medaillewinnaars Theo Bos en Matthijs Büchli in de gelederen. 

Een vaderlandse strijd op het allerhoogste wereldniveau. Zo mag de confrontatie tussen de Nederlandse sprintploeg en het keurkorps van BEAT Cycling Club gerust genoemd worden. Tot dit jaar koos de organisatie van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam nog voor een landenwedstrijd, maar volgens wedstrijdleider Peter Schep heeft Nederland het grootste talent inmiddels zelf in huis. "BEAT Cycling Club is een vrij jong, maar krachtig team. Tijdens de afgelopen wereldbekerwedstrijd in Manchester waren ze zelfs te sterk voor de Oranje-mannen. Dat zegt wel wat. Met zoveel sprinttalent aan boord, is de keuze voor een nationale strijd de enige juiste voor ons." 

De GPN/Provato Sprint Cup wordt verreden over de zes dagen van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam met de onderdelen sprint, teamsprint, keirin en tijdrit. Naast het zesdaagse sprinttoernooi bij de mannen komen van donderdag tot en met zaterdag ook de vrouwen in actie. Onder de deelneemsters van de Astrimex Women Sprint Cup ook Elis Ligtlee die voor het eerst na haar vreselijke val in 2016 weer als renster - en nu als Olympisch kampioene -  in Rotterdam Ahoy van de partij zal zijn.



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl