Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lars Boom wint op strand Wijk aan Zee

Zondag 26 november 2017

Offroad - Lars Boom heeft voor het tweede jaar op rij de Beachbattle Wijk aan Zee op zijn naam geschreven. De wegprof van LottoNL-Jumbo arriveerde met veertig seconden voorsprong op Roy Beukers bij de finish.Dan Rolandus

De strandbikers, met mannen als nationaal kampioen Ronan van Zandbeek (winnaar in de Derp Bikers Beachrace en de Strandrace van Katwijk), Thijs Zonneveld (winnaar Hoek van Holland-Den Helder), Europees strandkampioen Jasper Ockeloen (winnaar Strandrace van Texel) en professional Ramon Sinkeldam (Team Sunweb) kregen het na de start bij het strandpaviljoen Sun Sea Bar met de harde en koude wind meteen zwaar te verduren. Lars Boom had zich al snel losgemaakt van het lange lint mountainbikers. De 30-jarige prof uit het Brabantse Vlijmen kreeg Europees strandkampioen Jasper Ockeloen in zijn wiel mee. ‘We hebben kop over kop gereden. We hadden een aardig gat geslagen op een achtervolgend groepje van drie man. Ik vloog na tweeëneenhalve ronde nog over de kop omdat het gat in het losse zand dieper lag dan ik dacht, maar ik reed vervolgens weer gemakkelijk terug naar Ockeloen. Toen een ronde later op dezelfde plek de ketting er bij Jasper afliep, ben ik doorgereden, zag dat ik een forse voorsprong had genomen en heb me uiteindelijk naar de finish laten uitbollen. Ik heb een leuke dag gehad, vind het leuk om op het strand te crossen. Het EK op 10 december in Scheveningen. Ik ben met de ploeg op trainingskamp. Even kijken of het in mijn programma past. Het lijkt me wel leuk’, aldus de winnaar.

Roy Beukers stelde zich tevreden met de tweede plaats. ‘Het was met het mulle zand een zware race met diverse technische stukken. Er werd met die wegrenners erbij meteen hard gekoerst. Ik zat aanvankelijk mee in de kopgroep, maar moest lossen en dacht dat het over was. Ik belandde in een groepje met Ronan van Zandbeek en Erik Dekker en zijn gewoon door blijven draaien. Uiteindelijk reden we met een mannetje of acht voor de derde plaats. Onderweg pikten we Jasper Ockeloen op die materiaalpech had. Bij het laatste keerpunt maakte ik nog een foutje, maar kwam er toch weer bij. Toen Jordy Buskermolen aanging, viel het even stil. Ik ging al 400 meter de sprint aan en heb het gehouden.’ De 23-jarige Pettenaar, die top-10 plaatsen bemachtigde in de Derp Bikers Beachrace in Egmond (vierde), Katwijk (zesde) en Petten (vierde) heeft zijn zinnen gezet op het EK op zondag 10 december in Scheveningen. ‘Ik heb lange tijd getobd met een liesblessure, maar voel me nu weer prima. Hoewel het parcours in Scheveningen niet zo technisch is, heb ik mijn zinnen gezet op het EK, Egmond en het NK-Strandrace.’

Europees kampioene Pauliena Rooijakkers ging bij de vrouwen eveneens in Wijk aan Zee op herhaling. De Brabantse hield Rozanne Slik (tweede) en Nina Kessler achter zich.

Uitslag vierde Subaru Beach Battle Wijk aan Zee: 1. Lars Boom, 2. Roy Beukers, 3. Richard Jansen, 4. Jasper Ockeloen, 5. Ramon Sinkeldam, 6. Thijs Zonneveld, 7. David Dekker, 8. Bram Rood, 9. Robbert de Nijs, 10. Jordy Buskermolen. Vrouwen: 1. Pauliena Rooijakkers, 2. Rozanne Slik, 3. Nina Kessler, 4. Céline van Houtem, 5. Danique Braam.

Foto: © Sportfoto/Foto in tekst Martin Pieterse

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl