Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ockeloen en Markus naar Europese titel

Zondag 10 december 2017

Offroad - Jasper Ockeloen is voor de tweede achtereenvolgende keer Europees strandkampioen geworden. De mountainbiker van Monkey Town prolongeerde in de tweede editie van de European Championship Bicycle Beachrace in Scheveningen zijn titel in stijl door voor het Kurhaus solerend over de finish te komen. De strijd om de tweede plaats werd een prooi voor Robbert de Nijs, die achtereenvolgens nationaal strandkampioen Ronan van Zandbeek en Ramon Sinkeldam in de sprint achter zich liet.

Tekst: Dan Rolandus

"‘Ik had niet verwacht dat ik de trui zou kunnen behouden’, verklaarde Jasper Ockeloen blij verrast te zijn met zijn nieuwe Europese strandtitel. ‘Het is mooi om weer een jaar in de Europese trui te mogen rijden. Bij de opgang bij Katwijk sloeg ik rennend een gat, heb dat vervolgens uitgebouwd naar maximaal 45 seconden en heb dit vol kunnen houden.’ Ockeloen, die half mei zal deelnemen aan de zesde editie van de WB-moutainbikerace in het Duitse Albstadt, versnelde in de 54 kilometer lange race van Scheveningen-Scheveningse Haven-Katwijk-Scheveningen al bij de eerste doorkomst onder de Pier uit een kopgroep van ruim tien man. De kopgroep bestond verder uit onder meer Richard Jansen, Ronan van Zandbeek, Tibor Zwaan, Ramon Sinkeldam, Johnny Hoogerland, Bram Rood, Bram Imming, Roy Beukers, Robbert de Nijs, Tim Kerkhof en Robbert Keus. De laatste moest vanwege een afgelopen ketting afhaken en toen ook bleek dat hij een lekke band had de strijd zelfs moest staken. Wederom op weg naar Katwijk passeerde onder de Pier van Scheveningen een uitgedund kopgroepje van acht man. Jasper Ockeloen liet bij het laatste keerpunt in Katwijk de groep vervolgens de hielen zien. Robbert de Nijs (Flexwinkel MTB Racing Team) arriveerde als tweede bij de opgang van de Boulevard in Scheveningen en liet in een lange sprint achtereenvolgens Ronan van Zandbeek en Ramon Sinkeldam achter zich. ‘Het ging vorige week tijdens de Dijk tot Dijkerace al lekker. Nu zat ik vanaf de start meteen goed mee. Jasper was bij het laatste keerpunt in de loopactie wat sneller en toen hij het gat had geslagen, was hij ook meteen vertrokken. Ik had in het zand voor de opgang van de Boulevard nog een goede sprint in de benen. Ik ben heel blij met het zilver, ga morgen (maandag) met een goed gevoel naar Malaga. Voor het Topcompetitieklassement kom ik niet meer in aanmerking, maar desondanks wil ik in aanloop naar het mountainbikeseizoen zoveel mogelijk strandraces rijden’, aldus de 24-jarige mountainbiker uit Warmenhuizen, die zijn eerste mtb-afspraak heeft op 2 maart in het Portugese Tavira voor de Algarve Bike Challenge. Ronan van Zandbeek stond evenals vorig jaar op het Europese podium. ‘Ik heb de hele week met zware griep op bed gelegen, had dus niet verwacht dat ik nog zo sterk voor de dag zou komen’, aldus de Brabander uit het Invicta-Watches team.

Erik Dekker

Erik Dekker uit Hedel mocht de Europese strandtrui bij de Masters 40-plus bij zijn veroverde nationale- en internationale truien bijhangen. De oud-prof van Rabobank versloeg in de sprint Sander Lormans uit Heemskerk en Pim de Waard uit Heiloo.

Bij de vrouwen won Riejanne Markus voor Claudia Koster en Rozanne Slik. Reacties van de vrouwen lees je hier

Uitslag European Championship Bicycle Beachrace in Scheveningen voor elite/beloften: 1. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 2. Robbert de Nijs (Warmenhuizen), 3. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 4. Ramon Sinkeldam (Assendelft), 5. Alexander Geuens (Lommel, B.), 6. Tibor Zwaan (Egmond aan Zee), 7. Richard Jansen (Assendelft), 8. Johnny Hoogerland (Kwadendamme), 9. Ramses Bekkenk (Alkmaar), 10. Thijs Zonneveld (Amsterdam), 11. Bram Rood (Broek op Langedijk), 12. Jordy Buskermolen (Kudelstaart), 13. Stefan Vreugdenhil (Zwanenburg), 14. Tim Kerkhof (Nistelrode), 15. Rick van Breda (Den Helder), 16. Gerben Mos (Havelte), 17. Roy Beukers (Petten), 18. Sebastiaan ten Zeldam (Haarlem), 19. Jordi Meeus (Lommel, B.), 20. Jorris Blokker (Wieringerwerf). Masters 40-plus: 1. Erik Dekker (Hedel), 2, Sander Lormans (Heemskerk), 3. Pim de Waard (Heiloo), 4. Bram de Waard (Petten), 5. Tom van Loon (Goirle), 6. Henry Kes (Volendam), 7. John Roos (Middelharnis), 8. Sjoerdt Brandt (Monnickendam), 9. Ad de Brabander (Kwintsheul), 10. Edwin Sierkstra (Hoogkarspel).

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl