Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Michel Kreder: ‘Ik heb net iets meer tijd nodig’

Michel Kreder: ‘Ik heb net iets meer tijd nodig’

Zaterdag 24 augustus 2013

Interviews - De weg der geleidelijkheid. Geen reuze sprongen, maar stapje voor stapje jezelf steeds iets beter maken. Het is het pad waarop Michel Kreder zich begeeft. Vandaag begint de Zuid-Hollander aan zijn derde Ronde van Spanje.

Tekst: Kevin de Vries; Foto: Sportfoto

Nee, echt opvallen deed Michel Kreder dit seizoen nog niet. In de schaduw van zijn landgenoten die wekelijks de krant haalden, reed de renner van Garmin tot nu toe vrij anoniem rond. Toch maakt de oudste van de Kreder broertjes nog altijd stappen. ,,Ik voel nog steeds dat ik sterker word. Vorig seizoen had ik het bijvoorbeeld lastig in de voorjaarsklassiekers. Dit jaar ging dit al beter. Zo heb ik tot ver in de finales werk verricht voor de kopmannen.

Verbeter ieder jaar

Dat ik een etappe won in de Vierdaagse van Duinkerke, zegt ook wel iets. Want dit betekende dat ik ook na de klassiekers nog sterk was. Misschien zijn het geen grote sprongen die ik maak, maar als ik ieder jaar nog verbeter, komt er vast een keer een mooie uitslag aan in een grote koers. Ik heb denk ik gewoon iets meer tijd nodig”, aldus de  26-jarige renner.

Voor mijn kans gaan

“Een ander voorbeeld is de Vuelta. De eerste keer dat ik die reed, had ik het heel zwaar. Vorig jaar ging dat al veel beter, waardoor ik ook nog aan sterk najaar toekwam. Mijn doel is nu om onze kopman Daniel Martin bij te staan en mij te laten zien wanneer dat mogelijk is. In 2012 finishte ik een etappe als vijftiende. Hopelijk rijd ik nu een nog kortere uitslag. Ik weet dat er heel veel bergetappes zijn, maar tijdens een tussenetappe wil ik voor mijn kans gaan.”

Voorbereiding

“De laatste koers die ik heb gereden, was de Ronde van Denemarken. Helaas werd ik niet geselecteerd voor de Eneco Tour. Daar baalde ik behoorlijk van. Zeker bij het zien van de laatste twee etappes. Die waren uitermate geschikt voor een type renner als ik. Wel heb ik genoten van het parcours. Je ziet dat etappes niet lang hoeven te zijn, om ze zwaar te maken. Het slotstuk in de Ardennen en op de Muur van Geraardsbergen was geweldig. Laat dit een voorbeeld zijn voor andere koersen. In de Vuelta zie je al dat er maar weinig etappes langer zijn dan 200 kilometer. En dat hoeft ook helemaal niet.”

Broertjes

Zoals bekend komt Michel Kreder uit een echte wielerfamilie. Zo rijdt zijn neef Wesley bij Vacansoleil-DCM, koerst zijn broertje Raymond ook voor Garmin en dan is er nog het jongste broertje Stefan. “Raymond en Stefan wonen allebei nog bij mijn ouders. Ik woon dan wel op mezelf, maar slechts op 1,5 kilometer van mijn ouders in Zevenhuizen. Vaak trainen we dan ook samen. Stefan is eerstejaars junior en is zich sterk aan het ontwikkelen. Voor een intervaltraining fietsen we doorgaans naar de van Brienenoordbrug. Dan houdt hij Raymond en mij vaak ruim een minuut lang bij. Zelf heb ik al eens een grote ronde gereden met Raymond. Maar het zou helemaal geweldig zijn om met z’n drieën een grote ronde te rijden.”

Blijven bij Garmin

De oudste van de broers Kreder is bezig aan zijn vierde seizoen bij Garmin. Aan het eind van dit jaar loopt zijn contract af. “Op dit moment is mijn manager druk in onderhandeling over een nieuw contract. Zelf wil ik graag bij Garmin blijven. Zo spreekt de Amerikaanse mentaliteit mij erg aan. Natuurlijk is er de druk van het moeten presteren, maar aan de andere kant hangt er ook een relaxte sfeer. Ik hoop in ieder geval dat we er snel uit zijn. En dan kan een goed resultaat in de Vuelta net een extra zetje in de rug zijn.”

Foto (c). Sportfoto



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl