Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Adrie Visser zet punt achter wielerloopbaan

Maandag 16 september 2013

Women - Adrie Visser heeft besloten haar wielercarrière na afloop van dit wielerseizoen te beëindigen.  De 29-jarige renster uit Wieringerwerf heeft zondag alleen de WK-ploegentijdrit in Florence nog op haar programma staan met haar Boels-Dolmans Cycling Team.

Visser debuteerde in 2002 op het hoogste niveau in de nationale selectie van de KNWU en reed in de jaren daarop voor de UCI-vrouwenteams AA Drink, DSB Bank, HTC-High Road en Skil-Shimano. Eerst lag haar focus ook op de baan, ze was met name succesvol op het onderdeel scratch. Ze won enkele wereldbekers en behaalde twee bronzen WK-medailles op deze discipline. Op de Olympische Spelen van Athene (2004) werd Visser achtste op de puntenkoers.

Meer op de weg

Vanaf 2009 legde de Noord-Hollandse zich meer toe op de weg. Op deze discipline waren de zege in de Ronde van Drenthe (wereldbeker), ritzeges in de Thüringen Rundfahrt en de eindwinst in de Energiewacht Tour (2011) hoogtepunten. Visser vindt het moeilijk om zich nieuwe doelen te stellen, zo zei ze vandaag. “Ik heb al veel bereikt op de fiets en weet niet goed wat er nog te wensen over blijft. De afgelopen maanden haal ik voor mijn gevoel ook mijn gebruikelijk niveau niet meer, met als dieptepunt dat ik niet geselecteerd ben voor de wegwedstrijd op het WK. Als ik niet meer bij de beste meiden van het land hoor, is het beter om te stoppen. Ik heb er de afgelopen weken goed over nagedacht en besef dat het goed is zo.”

Enorm afzien

De WK-ploegentijdrit wordt geen afscheid om van te genieten, zo realiseert zij zich ook. “Het is eerder een kwestie van je helemaal kapot rijden, dat wordt gewoon enorm afzien. Maar ik ga nog één keer alles geven wat ik in me heb.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl