Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Van den Brand wil een stabiel seizoen in top 10

Van den Brand wil een stabiel seizoen in top 10

Donderdag 26 september 2013

Interviews - Prof Twan van den Brand is dit jaar hét uithangbord van ZZPR.nl-Orange Babies, volgens hem de enige echte veldritploeg van Nederland. De Brabander kende een goede zomer en wist zijn trainingsarbeid zodanig op te voeren dat hij verwacht een stabiele factor te worden in de topcrossen.

Tekst: Roy Schriemer; Foto: Sportfoto

“Vorig jaar was een plek bij de eerste tien een mooie uitzondering, nu moet het eigenlijk normaal worden dat ik voor een klassering bij de eersten mee doe.”

Harder getraind

Van den Brand somt op wat hij de afgelopen zomer gedaan heeft om weer verder te verbeteren. “Ik merk dat ik elk jaar nog sterker wordt. Daardoor kon ik in de zomer ook harder en zwaarder trainen, zodat ik mezelf nog meer tot een complete atleet kan laten uitgroeien. Ik heb meer krachttraining gedaan bijvoorbeeld en ook de training achter de brommer opgevoerd. Die stap moet zich nu in het veld gaan uitbetalen. De top 10 zal vanaf nu mijn vaste focus zijn. Als dat eenmaal lukt, kun je weer verder vooruit kijken. Ik denk dat het een reële verwachting is, met name op de snelle en meer technische parcoursen – het liefst nog met een klein heuveltje erin – ben ik erop gebrand me te tonen.”

Beginnen in Dordrecht

Zijn seizoen begint dit weekeinde niet in het Belgische Neerpelt, maar in Dordrecht. Deels een gedwongen keuze, omdat hij in Vlaanderen geen contract kreeg van de organisatie, maar deels ook wel een lekker begin voor de Brabander. “Ik heb als junior twee keer op dat parcours gewonnen en ook bij de elite/beloften was het al twee keer raak. Die omloop daar die ligt me. Het is een leuke opwarmer, al verwacht iedereen natuurlijk wel dat je weer ‘even’ wint. Maar daarna zal de concurrentie zeker heviger zijn, want dan is mijn programma meer internationaal getint.” Er zijn een aantal hoofddoelen voor Van den Brand in de winter 2013-2014. “Vanaf begin januari wil ik echt in topvorm zijn om op het Nederlands kampioenschap zo hoog mogelijk te eindigen, een medaille halen zou daar mooi zijn. Die lijn hoop ik vervolgens door te trekken naar het WK in Hoogerheide. In het begin van de winter springen vooral de Koppenbergcross en de WB-veldrit van Valkenburg er voor mij uit. Dat zijn crossen waar ik echt op mijn best wil zijn.”

Thuis bij team

Hij koos er bewust voor om deze en volgende winter bij ZZPR.nl-Orange Babies te blijven rijden. Er waren ook andere opties. “Ik heb als belofte al een contract gehad bij de Belgische Sunweb-ploeg, maar ik merk dat ik meer op mijn gemak ben in dit team. Eigenlijk gedij ik het best in een omgeving met vertrouwde mensen om me heen, zo heb ik in manager Frank Groenendaal een goed klankbord gevonden waarbij ik goed kan praten over wat er goed gaat en wat er beter moet. En er hangt een echt familiaire sfeer in deze ploeg, we leven erg met elkaar mee bij de crossen en proberen elkaar op een positieve manier te coachen. Eigenlijk zijn we de enige veldritploeg in Nederland waar je als junior en belofte kan worden opgeleid en ook nog prof kan worden. Voor mij is dat de plek om als prof op een positieve manier met mijn sport bezig te zijn.”



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl