Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kalvenhaar grijpt Europese titel vrouwen -23

Zondag 03 november 2013

Offroad - Het Europees Kampioenschap Veldrijden in Mlada Boleslav is voor de Nederlandse selectie goed begonnen. Annefleur Kalvenhaar uit Wierden greep namelijk de Europese titel in de nieuwe categorie beloften-vrouwen (-23) en kreeg Sabrina Stultiens mee op het podium.

De Limburgse werd tweede. De Italiaanse Alica Maria Arzuffi mocht als derde mee op het podium. Met Yara Kastelijn (zesde) eindigde nog een Nederlandse voorin de uitslag. De wedstrijd ontpopte zich onder zware omstandigheden tot een tweestrijd tussen het Italiaanse en het Nederlandse blok, maar de oranje rensters trokken de wedstrijd in een spannende slotfase naar zich toe. Bondscoach Johan Lammerts kon tevreden zijn. "We hadden wel verwacht dat we een medaille konden halen op dit onderdeel, maar goud en zilver is natuurlijk een heel mooi resultaat."

'Parcours lag me'

Kalvenhaar zelf kon het na afloop nauwelijks bevatten. "Het is een heel mooi initiatief dat de Europese bond dit kampioenschap nu voor het eerst organiseert. Ik was dit jaar al wel een keer de eerste belofte in een wedstrijd geweest, maar toen was Sabrina Stultiens er niet bij. Natuurlijk hoop je dan in ieder geval voor de titel mee te doen en het is ongelofelijk dat het gelukt is. Ik trof hier wel een parcours aan dat me lag, in de modderstroken moest je blijven werken, was er nauwelijks tijd voor herstel. En de bochten lagen er glad bij, waardoor ik op mijn techniek kon vertrouwen. Toch was het geen uitgemaakte zaak dat ik ging winnen, want de Italianen waren sterk en ook Sabrina maakte een goede indruk. Toen zij in de slotfase een keer geprobeerd had weg te rijden, kon ik weer terug keren en haar passeren. Toen sloeg ik een kloof en die marge kon ik vasthouden." Voor Kalvenhaar is het een moment van eigen glorie in een seizoen waarin ze toch vooral tegen de oudere veldrijdsters moet op zien te boksen. "Maar ook dat gaat steeds beter. Ik hoop in de wereldbekers en op het WK in Hoogerheide nog enkele mooie resultaten neer te kunnen zetten."

EK Junioren en vrouwen

Bij de junioren ging de Europese titel naar de Belg Yannick Peeters, die won voor de Tsjech Adam Toupalik en de Fransman Yan Gras. De Nederlanders eindigden buiten de top 10. Eerstejaars Pascal Eenkhoorn werd elfde. De nummer twee van de Koppenbergcross had een mindere dag. "En dan ben je in deze categorie - waar iedereen aan elkaar gewaagd is -direct gezien voor een topklassering. Ik kon in het begin niet in mijn ritme komen, zocht tevergeefs naar de juiste techniek in de modder. Later kwam ik er weer wat door."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl