Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
De Boer: ‘Kan alleen nog maar beter worden’

De Boer: ‘Kan alleen nog maar beter worden’

Zaterdag 16 november 2013

Interviews - Sophie de Boer heeft nog tot 1 januari een contract bij Telenet-Fidea. De Enschedese probeert zich er niet al te druk over te maken en zich met goede uitslagen in de kijker te rijden. Ook dit weekeinde – ondanks een zware val vorige week in Niel – hoopt ze te laten zien een goed uithangbord te kunnen zijn voor een sponsor. “Er zit nog altijd rek in, ik kan alleen nog maar beter worden.”

Tekst: Roy Schriemer: Foto: Sportfoto

Het is eigenlijk wel bijzonder dat ze haar onzekere toekomst met een zekere rust tegemoet treedt momenteel. “Ik weet al heel lang dat ik weg moet bij Young Telenet Fidea en heb me er eigenlijk een jaar lang ongerust over gemaakt. Nu het veldritseizoen in volle gang is, wil ik niet dat het mijn prestaties in de weg staat. Want juist die resultaten heb ik nodig, om interessant te zijn voor een nieuw team.”

KDL-Crelan

De Boer had haar hoop lang gevestigd op KDL-Crelan, maar die ploeg gaat alleen met Sven Nys en Sven Vanthourenhout door. “Natuurlijk kan ik ook kiezen voor een wegformatie, maar een veldritteam heeft wel mijn voorkeur. Je hebt begeleiders nodig, ik heb nu een camper. Alleen in Vlaanderen is er die interesse voor de cross en wil men er zo in investeren. Dat maakt de spoeling dun. Wel heb ik dit weekeinde weer wat gesprekken, dus misschien heb ik al snel goed nieuws te melden.”

Benieuwd naar de weg

De studente Informatie- en Communicatiewetenschappen wil overigens wel in de zomer op de weg rijden. “Ik heb vorig jaar met de Nederlandse ploeg ook een aantal internationale koersen gereden en dat is me goed bevallen. Een goed programma in de zomer betaalt zich uit in de winter en bovendien ben ik benieuwd waar op de weg mijn kwaliteiten liggen en wat ik er daar nog uit kan halen.”

Nooit leven topsporter

De Boer denkt ook in het veld haar grenzen nog niet opgezocht te hebben. Ze stond dit seizoen al drie keer op het podium bij een internationale cross en was vierde op het EK. “Ik heb nooit het leven van een topsporter kunnen leiden, met een gericht koers- en trainingsprogramma en daarnaast ook momenten van rust. Als ik niet fiets of train, ben ik veel voor mijn studie bezig. Die heb ik deze zomer afgerond en dan zou ik heel graag de kans krijgen me eens helemaal op mijn sport te richten. Ik heb het gevoel dat er nog iets te winnen valt en heb de ambitie om ook in wereldbekerwedstrijden voor de podia mee te doen.”

Naar tweede rij

In die wedstrijden hoopt ze ook op de korte termijn betere uitslagen te gaan rijden. “Ik start steeds op de derde rij en dan is het al een hele klus om uiteindelijk bij de eerste tien te rijden. Van voren doe je dan geen moment mee, wat in de andere internationale crossen wel vanaf de start kan. Als ik in Koksijde weer een mooie uitslag rijd, hoop ik een startrij op te schuiven en mij zo ook nadrukkelijker vanaf het begin van de wedstrijd te kunnen bemoeien met de kop van de wedstrijd.”

Val in Niel

Op het EK voelde ze naar eigen zeggen de vorm komen, de val in Niel – waar ze over de kop sloeg in een afdaling, lag groggy bleef liggen en uiteindelijk uit de koers stapte – heeft hopelijk geen negatieve impact op die stijgende lijn. “In het begin van de week kon ik mijn beide armen niet eens op tillen en was ik bang niet te kunnen fietsen in Hasselt. Later kwam daar wat misselijkheid bij, dus misschien heb ik toch iets van een hersenschudding opgelopen. Maar donderdag en vrijdag ging het op de training al beter. Hasselt is een cross die mee telt voor de BPost Bank Trofee en dat is belangrijk voor mij. Dus hoop ik er maar het beste van.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl