Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Michel Kreder: nieuwe kans op overwinningen

Michel Kreder: nieuwe kans op overwinningen

Woensdag 15 januari 2014

Interviews - Denkend aan zijn eigen carrière, verliet Michel Kreder het grote Garmin en tekende hij bij het veel kleinere Belgische Wanty-Groupe Gobert. Een op het oog grote stap terug, maar voor Kreder juist een mooie kans om weer de sprong te maken naar het podium. “Hier kan ik rijden voor overwinningen.”

Michel Kreder beleefde bij Garmin mooie jaren. Hij boekte een aantal fraaie zeges, reed grote klassiekers en voltooide twee keer de Vuelta. Maar hoe mooi zijn avonturen ook waren op het allerhoogste niveau, liever strijdt hij mee om de prijzen.  “Ik heb prachtige jaren meegemaakt bij Garmin. Alleen in zo’n grote ploeg weet je dat je zelf niet al te veel kansen krijgt. De nadruk ligt bij Garmin op de eindklassementen, waardoor je meestal moet knechten. Bij Wanty is dat anders. Ik mag daar voor mijn eigen kansen rijden, waarbij de ploeg me gaat helpen.”

Eindzege Europe Tour

“De GP La Marseillaise, de Ster van Bessèges, de Ronde van Middellandse Zee, dit zijn allemaal koersen die mij liggen. Koersen op geaccidenteerd terrein, wat soms net te zwaar is voor de echte sprinters. In dit soort wedstrijden wil ik scoren om mee te doen voor de eindzege in de Europe Tour. En aangezien ik van de Europe Tour een echt doel maak, zal ik het hele jaar goed moeten zijn”, aldus de Zuid-Hollander, die hoopt dat zijn ploeg ook nog wordt uitgenodigd voor de echt grote koersen.

Wildcards

“Er is een wildcard aangevraagd voor Parijs-Nice, maar meestal zijn in dat soort koersen de Franse ploegen in het voordeel. Zelf hebben we meer kans op deelname aan wedstrijden in België. Starten in de Ronde van Vlaanderen zou bijvoorbeeld geweldig zijn. En met Björn Leukemans hebben we iemand in huis die zich al vaak bewezen heeft in die wedstrijd. Zelf heb ik in dat soort koersen nog weinig ervaring. Ok, ik heb de Driedaagse van West-Vlaanderen en Nokere Koerse Koers al eens gereden, maar dat kun je daarmee niet vergelijken”, vervolgt de renner die dit jaar al actief was tijdens de Zesdaagse van Rotterdam. “In de aanloop naar een nieuw seizoen train je natuurlijk veel, alleen tijdens een wedstrijd voel je pas hoe goed je echt bent. Voor mij is zo’n wedstrijd dan ook lekker. En het gevoel was tijdens de Zesdaagse goed. Qua uitslag had het wel beter gekund. Al voel ik me beter dan in 2012. Het jaar waarin ik tot nu toe het succesvolst was.”

Halve wedstrijd

Op dit moment verblijft Kreder in het Spaanse Benidorm voor een trainingskamp met een deel van zijn ploeggenoten. “Een trainingskamp is een soort halve wedstrijd. Het is een ijkmoment om te kijken hoe je er echt voor staat. Als je alleen traint, heb je geen vergelijkingsmateriaal. Op een trainingskamp heb je dat wel. Je kunt bijvoorbeeld tijdens een training bergop je hartslag vergelijken met teamgenoten.”

Foto (c). Sportfoto



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl