Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra wint Parijs-Roubaix

Zondag 13 april 2014

Elite men - Niki Terpstra heeft Parijs-Roubaix gewonnen. De Nederlander van OmegaPharma-QuickStep reed in de slotfase weg uit een elite-groepje en hield stand tot op de streep in Roubaix. John Degenkolb sprintte naar de tweede plaats, Fabian Cancellara werd derde.

Terpstra keek niet meer om. "Ik had geen idee hoever ik voor zat, ik ben blijven geven tot op de streep zelf. Dit is het mooist moment uit mijn loopbaan. We zaten met drie man vooruit in de kopgroep. Op de laatste kasseienstrook besloot ik die positie uit te buiten en toen hield ik het."  Sebastian Langeveld werd achtste.

Reactie Terpstra

Niki Terpstra glimlachte na afloop zijn kenmerkende brede lach. "Ik ben moe maar ook heel gelukkig. Ploegleider Wilfried Peeters zei bij het naderen van de laatste keienstrook dat we op een sprint met Tom Boonen zouden gokken. Maar zei er ook bij dat ik de finale zou kunnen openen door de aanval te kiezen. Twintig tellen later ging ik er van door. Het bleek de beslissende zet. Ik zag dat ik direct een kloof geslagen had, dus toen heb ik volle bak gas gegeven. Omkijken heeft geen zin, dus dat deed ik niet. Het was zo speciaal om als winnaar over de streep te komen. Eindelijk heb ik mijn grote prijs beet. Twee jaar geleden was ik vijfde, vorig jaar derde. Ik wist dat iemand die in de top 10 kon eindigen, ook moest kunnen winnen. Van kindsaf aan is Parijs-Roubaix de meest bijzondere  wedstrijd voor mij, dus is het heel speciaal om die te kunnen winnen. Na een etentje met de ploeg ga ik nu even wat tijd met de familie doorbrengen aan het einde van deze klassiekerperiode."

foto: (c) Sportfoto.nl - Joris Knapen 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl