Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Energiewacht Tour: Brand en Blaak juichen

Zondag 13 april 2014

Women - Lucinda Brand heeft de Energiewacht Tour op haar naam gebracht. De Nederlands kampioene won zaterdag de vierde etappe en hield in de slotrit rond Veendam stand. Deze laatste etappe kwam op naam van Chantal Blaak, die eerder met Specialized-Lululemon de ploegentijdrit ook al had gewonnen.

Brand kreeg op het eindpodium gezelschap van Vera Koedooder (tweede) en Trixi Worrack (derde). In het begin van de winderige slotetappe leek de renster in het rood-wit-blauw zich te laten verrassen, toen ze aanvankelijk de slag miste. Maar haar ploeggenotes van Rabobank brachten haar opnieuw naar voren, waarna uiteindelijk een kopgroep van acht om de dagzege mocht strijden. Deze rensters waren van geen belang voor het klassement.

Kastanjes uit het vuur

Brand had eigenlijk de eindzege niet op het oog toen ze in de voorlaatste rit aan een solo van 25 kilometer begon. "Ik was op jacht naar de dagwinst. Dit is ook mijn allereerste eindzege in een rittenkoers ooit. Achteraf heb ik in deze wedstrijd optimaal geprofiteerd van het gebrek aan bereidheid bij de andere grote teams om de kastanjes voor elkaar uit het vuur te halen. Men wilde Kirsten Wild, na die eerste twee door haar gewonnen ritten, niet telkens in een zetel naar de streep brengen. Dat heeft mij in de kaart gespeeld. Terwijl ik hier helemaal niet met echte ambities gestart was, win ik hier nu op een prachtige wijze de vierde rit in het rood-wit-blauw en boek ik een mooie eindzege. Het was even spannend in het begin, ik zat even helemaal niet op de juiste plek toen het veld uit elkaar sloeg en dat hadden de andere teams goed in de gaten. Toen heeft mijn ploeg heel mooi werk verricht. Toen later de acht vluchters weg reden, was dat ideaal voor me. Voor ons volstond het om de kloof niet te groot te laten worden en dat lukte goed."

Gunnewijk voorbij

Vanuit de groep van acht leek Loes Gunnewijk op weg naar de winst, maar in de laatste honderden meters schoot Chantal Blaak erop en erover. "Toen Loes ging, speelde ik even blufpoker en wilde ik niet laten merken dat ik de sterkste was. Maar ik had al snel in de gaten dat de andere meiden er helemaal doorheen zaten. Toen kon ik op het nippertje nog bij Loes komen, al wist ik al wel een kilometer dat ik het zou kunnen redden. Aanvankelijk was ik mee gesprongen zodat Wild de boniseconden niet kon pakken en mijn ploeggenote Worrack niet kon passeren in het klassement. Maar op het laatst ging ik natuurlijk voor meer."



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl