Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema mikt op top 5 in Amstel Gold Race

Woensdag 16 april 2014

Elite men - Bauke Mollema hoopt komende zondag hoge ogen te gooien in de Amtel Gold Race. De Groninger van Team Belkin mikt op een plek bij de eerste vijf in deze Nederlandse WorldTour-klassieker. Belkin rijdt met vier landgenoten in de AGR.

Ook Laurens ten Dam, Bram Tankink en Jos van Emden zijn van de partij. Mollema bereidde zich in de Ronde van het Baskenland voor op de Amstel Gold Race. Na een moeizaam begin, liet hij aan het einde van de week veelbelovende dingen zien. “Tijdens de laatste etappes heb ik veel vertrouwen opgedaan. Ik werd vijfde in een rit met aankomst bergop en reed een dag later tijdens een zware etappe lang voorop. Dat laat zien dat het met de conditie goed zit en ik mijn niveau weer te pakken heb. Ik heb heel veel zin in zondag. Voor een Nederlander is de Amstel misschien wel de mooiste koers van het jaar. Het publiek komt altijd in groten getale en met veel enthousiasme opdagen en na de winst van Niki Terpstra in Parijs-Roubaix zal het allemaal waarschijnlijk nog specialer zijn."

Top 5

Mollema werd de afgelopen twee jaar tiende in Limburg. Dit jaar wil hij meer. “Als ik weer tiende wordt, zal ik niet in een jubelstemming zijn. Vorig jaar eindigde ik in de Waalse klassiekers vaak tussen de vijfde en tiende plaats. Het zou mooi zijn om nu een keer top vijf te rijden. De nieuwe aankomst van de Amstel vind ik mooi, het maakt de koers wat meer open. Nu kun je na de Cauberg nog een aanval plaatsen. Vorig jaar was het niet in mijn voordeel, want toen kwam ik als vijfde boven op de Cauberg en was ik tiende bij de finish, maar het kan dit jaar ook zomaar andersom zijn.”

Vrije rol Martens en Nordhaug 

Frans Maassen is als man van de streek en oud-winnaar (1991) uit op een goed resultaat in Nederlands Limburg. “We hebben de Amstel al lang niet meer gewonnen en zijn niet de grote favoriet, maar we zijn honderd procent gemotiveerd en zullen er tegenaan gaan”, stelt de ploegleider. “Bauke is onze kopman. Paul Martens en Lars Petter Nordhaug hebben echter ook een vrije rol. We hebben jongens met parcourskennis en ervaring en willen zondag aanwezig zijn in de wedstrijd. We willen echt meedoen voor de winst.” Jonathan Hivert en David Tanner maken de ploeg compleet.

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl