Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gilbert wint Amstel Gold Race, Mollema zevende

Zondag 20 april 2014

Elite men - Philippe Gilbert heeft de Amstel Gold Race 2014 gewonnen. De Belg uit de BMC-formatie wachtte tot de Cauberg met zijn aanval, het terrein waar hij in 2012 ook wereldkampioen werd, en hield stand richting de finish. Bauke Mollema werd zevende.

Jelle Vanendert eindigde op de tweede plaats, Simon Gerrans werd derde. "De jongens zetten me perfect af aan de voet van de Cauberg”, aldus Mollema direct na afloop. “Ik begon in het wiel van Gilbert aan de klim. Ondanks het feit dat ik dankzij mijn ploegmaats de hele dag krachten had kunnen sparen, kon ik hem simpelweg niet volgen. Bovenop de Cauberg kon ik helaas net niet aansluiten bij de eerste achtervolgende groep. Als dat wel was gelukt had ik om de tweede plek kunnen sprinten. Ik baal ervan dat dat niet gelukt is.”

 Waalse Pijl

“Op zich is een zevende plaats niet slecht”, sprak Mollema. “Ik heb echt alles gegeven. Woensdag en zondag krijg ik een nieuwe kans. Die twee wedstrijden liggen me misschien nog wel iets beter. Ik heb toegewerkt naar deze periode en ik ben blij dat de vorm goed is.”

 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl