Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kirsten Wild wint opnieuw Ronde van Gelderland

Zondag 20 april 2014

Women - Kirsten Wild heeft de Ronde van Gelderland gewonnen. De renster van Giant-Shimano toonde zich naast Omnisport de snelste van een kopgroep van negentien. In de sprint wees ze de Vlaamse Jolien d'Hoore en de Australische Melissa Hoskins terug.

Op de dijk tussen Voorst en Deventer reden de negentien weg.  Thalita de Jong, Anna van der Breggen, Lucinda Brand, Roxane Knetemann en Annemiek van Vleuten (Rabo-Liv), Nina Kessler (Boels-Dolmans), Kirsten Wild, Willeke Knol, Lucy Garner (Giant-Shimano), Jolien d’Hoore, Liesbet de Vocht (Lotto-Belisol), Vera Koedooder (Bigla), Elisa Longo Borghini, Chloe Hosking, Audrey Cordon (Hitec), Emma Johansson, Loes Gunnewijk, Melissa Hoskins en Gracie Elvin (Orica-AIS). Met name de Rabo-ploeg wenste zich niet bij de dreigende sprint neer te leggen. 

Rabo-Liv valt aan

Om beurten vielen de rensters van Eric van den Boom aan, maar een zeer overtuigende Wild – zo nu en dan geholpen door haar ploeggenotes en de concurrentie – liet niemand rijden. Om vervolgens D’Hoore en Hoskins ver terug te wijzen in de sprint. “Het deed wel wat denken aan de Tour of Qatar, zoveel aanvallen als we hier om de oren kregen. Het is mooi als je het dan af maken kan. Een massaprint winnen is ook heel mooi, maar dit heeft ook wel iets. Het was absoluut koers vandaag en de concurrentie heeft me niets cadeau gedaan. Dat zijn de mooiere koersen om te winnen.”

Alles gegeven

De rensters van Rabo-Liv moesten genoegen nemen met een vierde plaats voor Thalita de Jong. Annemiek van Vleuten wil de wedstrijd graag nog eens winnen. "Je zag dat Kirsten Wild toch nog wel wat steun kreeg doordat anderen de aanvallen op ons wisten te neutraliseren, maar ze was zelf ook heel sterk. Wij hadden geen ander scenario dan dit, zonder sprintsters moesten we de finale hard maken. Dat is ook goed gelukt en dan is het jammer dat we geen podiumplaats aan de koers over houden. Maar we gingen voor de zege en daar hebben we alles voor gegeven."

Gelderland was de openingswedstrijd van de KNWU Topcompetitie voor vrouwen. Kirsten Wild is de eerste leidster, Thalita de Jong draagt de jongerentrui.

Foto: © Sportfoto.nl

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl