Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos tevreden zesde in de Waalse Pijl

Woensdag 23 april 2014

Women - Vijfvoudig winnares Marianne Vos kon dit keer heel goed leven met haar zesde plaats in de Waalse Pijl. De wereldkampioene reed immers haar eerste wegkoers van het seizoen. Bovendien won haar ploeggenote Pauline Ferrand-Prevot de wedstrijd.

Lizzie Armitstead (Boels-Dolmans) werd tweede en verstevigde haar leidende positie in de wereldbeker. Elisa Longo Borghini eindigde namens Hitec als derde. Ellen van Dijk was op de tiende plaats de tweede Nederlandse in de uitslag.

Vos tevreden

Marianne Vos was zeer tevreden over de afloop van deze wedstrijd. “Zelf verwachtte ik eerlijk gezegd niet hier voor de zege mee te doen, ik had het ook even zwaar in het begin, maar kwam er uiteindelijk door. Ik had onderweg al wel gemerkt dat Pauline heel goed was en heb haar gezegd dat we voor haar gingen rijden vandaag. Ik kon de afloop vanaf de eerste rij goed volgen en ben heel blij dat we als ploeg onze eerste wereldbeker winnen. In de komende weken hoop ik samen met mijn ploeggenotes vaker voor de winst mee te doen, zelf zal ik dan hopelijk ook weer aan winnen toe komen.”

Armitstead leidt stevig

Bij Boels-Dolmans zag men Armitstead zeer goede zaken doen in de vierde wedstrijd van de wereldbeker. Na winst in de Ronde van Drenthe eindigde de Britse als tweede in de Ronde van Vlaanderen, de Alfredo Trofeo Binda en nu ook de Waalse Pijl. "Ik verras mezelf hier positief, ik had niet gedacht dat ik tot het einde toe voor de zege mee spelen. Achteraf ging ik misschien iets te vroeg aan, ik had wellicht moeten wachten. Pauline kwam naast me en er voorbij. Ik had kramp tot in mijn oogballen, ik kon simpelweg niet meer. Het was een eerlijke strijd en ik heb vrede met de afloop. Had je vanmorgen gezegd dat ik tweede zou worden, dan had ik het misschien wel niet geloofd." Ploegleider Danny Stam had gemengde gevoelens. "De ploeg reed opnieuw heel sterk en we doen hier hele goede zaken in de wereldbekerstand. Maar als je er zo dichtbij bent, dan wil je winnen. Dat is niet zo vreemd denk ik. Winst is wel dat Lizzie nu ook gelooft dat ze op een parcours als het deze mee kan spelen voor de winst."

Geen toeval

Ploegleider Koos Moerenhout van Rabo-Liv vond het geen toeval dat zijn ploeg de eerste grote zege van het seizoen haalde juist daar waar Vos weer van de partij was. “Marianne geeft de ploeg gewoon moraal, met haar kwaliteiten en met haar koersinzicht. Pauline had zich geen betere coach kunnen wensen in de finale van een wereldbekerwedstrijd. Uiteindelijk heeft ze het zelf gedaan, maar ik denk wel dat de aanwezigheid en de motivatie die Marianne een aandeel in haar zege hebben gehad.”

 Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl