Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lammerts: 'Luik belangrijke testcase voor WK'

Donderdag 24 april 2014

Elite men - Bondscoach Johan Lammerts ziet tevreden aan hoe de Nederlandse renners dit voorjaar definitief uit hun schulp lijken te kruipen. Het betekent in zijn ogen nog niet dat we nu ook op het WK om de prijzen mee kunnen doen. "Lukt het een Nederlander om voor de winst mee te doen in Luik-Bastenaken-Luik, dan groeien de ambities voor Ponferrada."

Dat Niki Terpstra Parijs-Roubaix op zijn naam schreef, vindt Lammerts 'mooi'. Hetzelfde geldt voor de zeges die behaald werden in Parijs-Nice en Qatar. Maar de week van de Ardennenklassiekers is voor hem van belang om te kijken of Nederland ook met ambities naar het wereldkampioenschap in Ponferrada mag afreizen. "Waar we bij de vrouwen vaak in de favorietenrol vertrekken, worden we daar bij de mannen al lang niet meer toe gerekend. Want laten we eerlijk zijn. De prestaties die geleverd worden zijn mooi, maar als ambitieus wielerland willen we ook op het wereldkampioenschap en in de Tour de France weer om de prijzen mee doen. Zover zijn we momenteel nog niet." 

Even zwaar als WK

De oud-beroepsrenner zag in de Amstel Gold Race en in de Waalse Pijl al korte klasseringen van Bauke Mollema en op de Muur van Huy ook van Tom-Jelte Slagter. "Bauke, Tom-Jelte en ook Wout Poels zijn renners die tot nog toe op geaccidenteerd terrein het meest overtuigd hebben in de eendagswedstrijden van dit seizoen. Zoals Poels de zware vierde rit van de Ronde van het Baskenland won, vond ik erg knap. Ik ben heel benieuwd hoe de Nederlandse renners het doen in Luik-Bastenaken-Luik zondag. Voor mij is die wedstrijd een belangrijke testcase, omdat ik deze klassieker in schat als even zwaar als de wegwedstrijd van het WK. Als je daar mee kunt doen tot het allerlaatst, dan mag je WK-ambities hebben in mijn ogen. Ik hoop dan ook dat ik zondag mooie dingen zie van de Nederlanders."

Terpstra voor 2015

Lammerts denkt dat renners van de kasseienklassiekers volgend jaar op het WK in Richmond en in 2016 in Qatar van grote waarde kunnen zijn. "Daarom ook gaat mijn topsportgroep bij de elite na het komende WK weer helemaal opnieuw ingevuld worden. Dan zal er minder nadruk op de klimmers komen te liggen, al zal ik hen in verband met het parcours van de Olympische SPelen in Rio wel in het oog houden."

Foto:  Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl