Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos ambassadrice van La Course by Le Tour

Dinsdag 29 april 2014

Women - Marianne Vos heeft het voorstel van Tourorganisator ASO geaccepteerd om het gezicht te worden van La Course by Le Tour de France, de vrouwenwedstrijd op de slotdag van de mannenronde van Frankrijk. Als initiatiefnemer zal ze de wedstrijd verder promoten.

"Ik vind het een historisch moment dat hier deze vrouwenwedstrijd voor de slotdag van de Tour op zondag 27 juli gepresenteerd wordt. Ik heb de indruk dat ASO inmiddels het belang inziet van het promoten van de wielersport voor vrouwen. We hebben een podium nodig en die hebben we nu gekregen. Nu kunnen we onze droom waar maken." De rensters gaan 90 kilometer afleggen op het finalecircuit van de Tour de France op de Champs-Elysees, waar ook bij de vrouwen een sprint verwacht wordt door de organisatie. Maar er is ook ene tussensprintklassement en een prijs voor de beste jongere (-25) voorzien. 

Vrouwen boven

Niet alleen de rensters krijgen vrij baan, ook de politiebegeleiding en de jury zal bestaan uit vrouwen. De winnares van de rit kan rekenen op 22.500 euro, hetzelfde bedrag als de ritwinnaars in de Tour  de France voor mannen krijgen. 

Foto: © ASO/Bruno Bade



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl