Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Brian Bulgac: ‘Geleefd als een monnik’

Brian Bulgac: ‘Geleefd als een monnik’

Zaterdag 03 mei 2014

Interviews - Zijn deelname aan de Ronde van Lombardije leek voor Brian Bulgac het voorlopig laatste kunstje op het allerhoogste niveau. De toen nog 25-jarige renner zag zijn contract bij het grote Belgische Lotto-Belisol niet worden verlengd en moest noodgedwongen een stapje lager doen. Maar lang duurde zijn verblijf bij het bescheiden Parkhotel Valkenburg niet. Giant-Shimano klopte aan en hij was weer vertrokken. “Een nieuwe droomkans.”

Tekst: Kevin de Vries; Foto: Sportfoto

“Na het afgelopen seizoen heb ik een week thuis gezeten en nagedacht over mijn toekomst. Ik vroeg me af of al het werk om de top te bereiken voor niets was geweest. Alleen lang heb ik niet getreurd. Dankzij vooral de steun van mijn vader en broertje, die vonden dat ik moest blijven vechten, kroop ik achter de computer. Ik boekte een ticket naar Spanje en besloot om me nog beter voor te bereiden dan anders.”

Twee maanden van huis

“Begin december ben ik in mijn eentje vertrokken. Eind januari kwam ik weer terug. Ik heb de feestdagen aan mij voorbij laten gaan en heb geleefd als een monnik. Alles stond in het teken van de fiets. Ik deelde mijn eigen trainingen in, was enorm bezig met voeding en zocht veel informatie op internet en kreeg tips van collega’s. Drie dagen fietsen, een dag rust. Drie dagen fietsen en weer rust. En op de dagen dat ik mij goed voelde, trainde ik extra hard. Voelde ik mij een keer minder goed, dan trainde ik ook rustiger. In het verleden was dat wel anders. Toen ging ik altijd vol door. Nu luister ik beter naar m’n lichaam.”

In het wiel van Valverde

“Meestal trainde ik in Spanje alleen. Gewoon uren maken rond Murcia. Het is daar prachtig om te fietsen. Zo af en toe trainde ik dan in een groepje met Valverde. Die spraken daar af met een man of vijftien en dan ging ik mee. Aan het eind van zo’n rit was er dan zes man over.” Eind januari keerde Bulgac terug naar Nederland. Niet om direct te koersen, maar wel om verder te trainen. "Vorig seizoen reed ik in januari al wedstrijden. Nu moest ik wachten tot maart. De Tour de Taiwan was mijn eerste koers. Ik voelde mij daar sterk en ging mee met de besten. Ook in de Volta Limburg Classic was ik goed. Alleen tegen dat blok van Belkin viel niet op te rijden.”

Telefoontje

En toen kwam een paar weken geleden plots een telefoontje van Giant-Shimano. "Uiteraard hoopte ik dit seizoen alweer terug te keren op het hoogste niveau. Maar ik was vooral bezig met mezelf sterker te maken. Dat Giant aanklopte was een geweldig mooie verrassing. Alles klopt binnen die ploeg en het is fantastisch om daar deel uit van te maken. Toen mijn zaakwaarnemer met dit nieuws kwam, hoefde ik geen seconde lang na te denken.”

Debuut

Afgelopen donderdag reed Bulgac zijn eerste kilometers bij zijn nieuwe ploeg, tijdens Rund um den Finanzplatz. "Ik heb keihard gewerkt om onze kopman John Degenkolb te helpen. Helaas kwam hij in de finale in zijn eentje te zitten, maar over mijn eigen optreden was ik tevreden. De ploeg is ook geweldig. Iedereen gaat voor elkaar door het vuur. Wat mijn aankomende wedstrijden zijn, maakt mij niet zo veel uit. Ik ben enorm gretig en zal er alles aan doen om mijn ploeggenoten te helpen. Want dit is een prachtige nieuwe kans om mijzelf weer te laten zien.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl