Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Kruijswijk: ‘Profiteren van favorieten’

Kruijswijk: ‘Profiteren van favorieten’

Zaterdag 10 mei 2014

Interviews - In zijn zoektocht naar de bevestiging dat hij bergop nog altijd met de besten meekan, is Steven Kruijswijk deze Giro aangewezen als medekopman binnen Belkin. De Brabander hoopt in deze Ronde van Italië een zo kort mogelijk klassement te rijden.

Tekst: Kevin de Vries; Foto: Sportfoto 

Kruijswijk voelt zich klaar voor de Giro. “Ik voel me goed. Het is alleen lastig om te vertellen waar ik echt sta, aangezien ik de laatste tijd geen wedstrijden gereden hebt. Maar ik kan wel zeggen dat ik een prima voorbereiding heb gehad. Helaas heb ik vorige week in Frankfurt niet gereden. Al was dat puur uit voorzorg. Zo kwam ik wat ziekjes thuis na de hoogtestage op Tenerife”, aldus de renner die eind vorig jaar werd geopereerd aan een vernauwde liesslagader.

Afgeknepen been

“Ik reed in de rondte met het gevoel alsof één been werd afgeknepen. Gelukkig is dat gevoel nu volledig weg, ben ik hersteld en wil ik mijn goede gevoel vertalen in een mooie uitslag.” Een uitslag die moet bevestigen dat hij bergop nog altijd met de beste meekan. Want wie de laatste resultaten van Kruijswijk bekijkt, komt al snel tot de conclusie dat het de laatste twee jaar nogal tegenviel. Zeker gezien zijn geweldige jaar dat hij beleefde in 2011, waarin hij achtste werd in het eindklassement van de Giro en een etappe won in de Ronde van Zwitserland.

Dagsucces

“Het zou mooi zijn als ik dat niveau uit 2011 weer haal. Maar ik kan nu echt niet zeggen of dat mogelijk is. Wel ga ik voor een zo hoog mogelijke plek in het eindklassement. Al ben ik een stuk voorzichtiger in mijn ambities dan bijvoorbeeld Wilco. Een rit uitkiezen en jagen op dagsucces zie ik niet zitten. Het verleden heeft bewezen dat dit heel moeilijk is. Ik ga ook zeker niet bewust tijd verliezen, om zo meer ruimte te krijgen van de toppers. Die ruimte komt er waarschijnlijk toch wel en daar moet je van profiteren. Want al ik demarreer, weet ik zeker dat de echte favorieten blijven zitten.”

Kopmanschap

Hoewel Kruijswijk dus net als Kelderman is aangewezen als kopman, weet hij dat zijn jongere ploeggenoot een stukje hoger staat in de hiërarchie. ,,Logisch. Ik moet vooral blij wezen dat ik deze kans nog krijg. Ik heb de laatste jaren niet laten zien wat ik kan en ben daarom vooral blij dat de ploeg nog vertrouwen in mij heeft. Wilco laat daar tegenover een enorm stijgende lijn zien en verdient de kans die ik ook heb gehad. Maar  we gaan gedurende de Giro wel zien hoe sterk we zijn. Ik kijk in ieder geval uit naar week drie. Want in de laatste week ben ik normaal gesproken op mijn sterkst.”

Foto: © Sportfoto 

 



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl